Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. 

Mam pewien błąd w moim acp - po wejściu w moduł MEMBERS (dokładnie tą zakładkę aplikacji) wychodzi biała strona.

Nie rozumiem czym to jest spowodowane, przywracałem oryginalny katalog admina i jest to samo. Wiem, że to nie jest spowodowane plikami wewnątrz admins ani moimi aplikacjami. Wyłączałem wszystkie apki spoza IPS, przebudowywałem całą pamięć forum itd. 

Żadnych nie ma błędów SQL w logach, nic nie wskazuje na to żeby wychodziło coś takiego.

Przykładowo dzieje się to kiedy:

• wchodzę w listę użytkowników w acp
  • klikam w wyszukanego użytkownika w głównej wyszukiwarce acp

Natomiast działają grupy, masowa korespondencja itd.

Na forum wszystko co ma związek z Użytkownikami działa.

Edytowane przez Aio
Opublikowano
49 minut temu, DawPi napisał:

uploads/logs/ - jest coś?

W uploads/logs nie mam logów. Natomiast jesli chodzi o logi sql to one nie pokazują tego błędu.

Opublikowano

Ja zajmuję się też serwerem od strony technicznej. Jeśli chodzi o katalog uploads to ma 777. Utworzyłem teraz /logs/. Zobaczę.

Opublikowano
1 godzinę temu, DawPi napisał:

Gdzieś serwer blokuje wyświetlanie błędów - napisz do supportu hostingu by włączyli na chwilę.

Nie wiem, nic nie pokazuje też w /logs.

Opublikowano

Rozwiązane. Powód całkowicie śmieszny! Problem to tłumaczenie w acp

W cache>lang_cache>members_admin_member.php 

linijka 420 czyli 'nobannedgroup_notice'

'nobannedgroup_notice' => "Nie posiadasz zdefiniowanej grupy 'zbanowany' w swoim pliku conf_global.php. Aby usunąć to powiadomienie, dodaj w pliku conf_global linię z następującym kodem:<br /><br />
$INFO['banned_group'] = '5';<br /><br />Zamień 5 z powyższego przykładu na identyfikator grupy 'zbanowany'. Jeśli potrzebujesz pomocy z tym krokiem, napisz nowy temat na <a href='http://invisionize.pl'>Invisionize.pl</a>.",

przez ' tak mi się wydaje. W każdym razie zmieniłem na coś krótkiego i działa!

Bardzo dziwna sprawa bo acp działało zawsze a spolszczenie od Invisionize mam chyba od roku.
Do zamknięcia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.