Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam szanowną społeczność,

chciałbym pobawić się w Skinning, mianowicie - edycja skinów pod IPB 3.4. Niestety nie bardzo orientuję się, gdzie co jest. Widziałem poradnik, w którym mowa o narzędziu diagnostycznym, jednakże tak naprawdę nie spełnia to moich oczekiwań. Próbowałem również zaopatrzyć się w narzędzie FireBug (dobrze napisałem?) jednak pod najnowszą wersję Firefoxa NIBY nie jest dostępne.

Znalazłem również angielski poradnik odnośnie struktury szablonów, jednakże napisany jest on pod wersje do 3.1, no a od 3.2 jest już nieco inaczej.

Czy jest ktoś z Was w posiadaniu jakiegoś poradnika, w którym opisana jest struktura domyślnego (lub jakiegokolwiek) szablonu pod IPB 3.4?

Przeszukałem już naprawdę dużo for, jednak bez rezultatu.

Serdecznie pozdrawiam!

Posted

Jedyny poradnik to ten:

i w sumie powinien Ci wystarczyć na początek. Firebug został zintegrowany z najnowszą wersją Firefoxa i nie trzeba instalować dodatku - wszystko masz w Narzędzia => Dla Twórców Witryn :) Jeśli chcesz sobie dostosować oryginalny styl IPB pod Twoje potrzeby, to na pewno Ci się to uda metodą prób i błędów. Tak najszybciej się nauczysz gdzie co zmienić.

Posted
10 godzin temu, Jurij napisał:

Jedyny poradnik to ten:

i w sumie powinien Ci wystarczyć na początek. Firebug został zintegrowany z najnowszą wersją Firefoxa i nie trzeba instalować dodatku - wszystko masz w Narzędzia => Dla Twórców Witryn :) Jeśli chcesz sobie dostosować oryginalny styl IPB pod Twoje potrzeby, to na pewno Ci się to uda metodą prób i błędów. Tak najszybciej się nauczysz gdzie co zmienić.

Właśnie o tym poradniku mówiłem.

Kurcze, no szkoda w sumie, bo z całą pewnością ułatwiłoby to pracę każdemu nowego "programiście". No cóż. Jeśli nikt nie jest w posiadaniu bardziej zaawansowanego poradnika, dziękuję chociażby za odpowiedź.

Plusik dla Ciebie oczywiście i pozdrawiam ;)