Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Upgrade wywala po 30 sekundach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Robie upgrade z ipb 2.3.6 na ipb 3.0.3

i podczas upgrade wywala mi błąd czasowy.

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /ipb236/public_html/ips_kernel/classConvertCharset.php on line 580

Opublikowano (edytowane)

Witam

Robie upgrade z ipb 2.3.6 na ipb 3.0.3

i podczas upgrade wywala mi błąd czasowy.

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /ipb236/public_html/ips_kernel/classConvertCharset.php on line 580

Witaj,

Nie wiedziałem, że Goole wyłączyli ^^ A tak po prawdzie to błąd sugeruje, że maksymalny czas na wykonanie operacji się skończył, czyli 30 sekund. Najlepiej, jakbyś podał hosting, który nie wyrabia z utrzymaniem skryptu IP.Board dla przestrogi i zmienił serwer. Jeżeli miałbyś dostęp do serwera lub admin był uprzejmy to poproś go o zmianę tej dyrektywy:

max_execution_time = 30

Na:

max_execution_time = 120

Jeżeli się nie uda, daj znać, będziemy dalej próbować :-) Możesz też spróbować z funkcją set_time_limit()

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

Ogolnie nie wiem czemu ma za malo czasu 30sek idzie to grzes zwiększyć ?

Wczoraj wgrywalem testowo gole ipb3 i poleciało ladnie

na screenie widac ktory krok.

post-216-1252679513,0262_thumb.png

Opublikowano (edytowane)

Ogolnie nie wiem czemu ma za malo czasu 30sek idzie to grzes zwiększyć ?

Wczoraj wgrywalem testowo gole ipb3 i poleciało ladnie

na screenie widac ktory krok.

Witaj,

Najlepiej będzie, jak zwrócisz się o pomoc do administratora serwera. Inne bajery Ci nie pomogą, skrypt IP.Board musi mieć trochę RAM i czas na jego wykonanie, a konwersja/upgrade to operacje wymagające wiele operacji

@up

Spróbuj się cofnąć i klikać dalej. Czasem pomaga. :P - OWN4D :P Działa czasami, ale to jest metoda wiesz jaka... ^^ Powiedźmy - interesująca :-)

Edytowane przez Largo

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

No mam dostęp do serwera tylko gdzie to zmienic na serwerze ?

Opublikowano (edytowane)

No mam dostęp do serwera tylko gdzie to zmienic na serwerze ?

Witaj,

Nie znam struktury serwera, więc powiem tak - poszukaj pliku php.ini

Mam nadzieję, że dostęp do PLIKÓW serwera, a nie FTP. Musisz mieć dostęp do plików konfiguracyjnych serwera. A jeżeli nie wiesz gdzie znaleźć php.ini, napisz do administratora.

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Opublikowano

No admini maja już weekend bajera wrr.

Mam dostęp do calego panelu serwera itp. tylko za chiny nie umie tego znaleźć

czy jest opcja żeby ktoś z was dwóch zajrzał na ten serwer ?

Opublikowano

Witaj,

Nie, tu chodzi o zupełnie inny dostęp... Dostęp dla administratorów via Shell. OK, spróbuj sposobów, które podał DawPi. Może "przejdzie", a jak nie, spróbujemy z set_time_limit()

Opublikowano

Sposób DawPi juz pare razy próbowałem ale lipa

jak ugryźć to set_time_limit?

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Spróbuj tak:

Otwórz: admin/upgrade/index.php

Znajdź:

<?php

Dodaj poniżej:

@set_time_limit(0);

Otwórz: initdata.php

Znajdź:

if ( @function_exists("set_time_limit") == 1 and SAFE_MODE_ON == 0 )

Dodaj powyżej:

ini_set( 'max_execution_time', 120 );

Daj znać czy to zmieniło sytuację!

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Opublikowano (edytowane)

A powiedz mi jeszcze dobra duszo :P

gdzie znajde ten plik

initdata.php

pierwszy juz zmienilem

ps.

Musze leciec bede ok 19:00 - 19:30 i bede dalej meczyl, ale mózg mi już dymi :P

edit:

zakrecilem sie mam juz ten plik zaraz testuje

Edytowane przez cichy
Opublikowano

A powiedz mi jeszcze dobra duszo :P

gdzie znajde ten plik

initdata.php

pierwszy juz zmienilem

ps.

Musze leciec bede ok 19:00 - 19:30 i bede dalej meczyl, ale mózg mi już dymi :P

Witaj,

On się znajduje tam gdzie index.php, czyli w głównym katalogu ^^ Dlatego nie dałem żadnego katalogu.

Pozdrawiam,

Largo

Opublikowano (edytowane)

A że jeszcze zapytam tzreba coś zaznaczać podczas instalacji w tym oknie jak na screenie

i z bazą próbuje na innym serwerze dać bazę i jak się uda to myślę że eksportuje i importuje na lokalny może się uda :P

edit:

Z darmową nie poszło bo za mała jest wrr.

Prubuje nadal ale wciaz wywala ten blad :P

post-216-1252692250,3198_thumb.jpg

Edytowane przez cichy
Opublikowano

Tak czytałem to :P

pewnie te 6godzin męczenia tego ipb3 już w głowie namieszało :P

A co do tego błędu.

Jest to możliwe ze nie kasowałem plików forum tylko nad grałem na obecne i odpaliłem upgrade ?

Opublikowano

Ku zdziwieniu skasowale calosc wgralem ponownie zrobilem baze na nowo odpalilem i poszlo od strzalu wkoncu :P

potestuje na wersji beta forum i mysle ze jutro lub w poniedzialek zrobie glowne jak bedzie wszystko ok.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.