Skocz do zawartości

Problem z upgrade z 3.0.2 do 3.0.3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam "mały" problem z upgrade z 3.0.2 do 3.0.3 - posypały mi się języki, templatki i kodowanie.

Z językami sobie poradziłem, z templatkami nie mam pomysłu. Chciałem naprawić kodowanie poprzez dodanie utf8 do configa, ale wywaliło błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/gigad/domains/gigadownload.net.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1631 Stack trace: #0 /home/gigad/domains/gigadownload.net.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php(498): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/gigad/domains/gigadownload.net.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsController.php(75): ipsRegistry::init() #2 /home/gigad/domains/gigadownload.net.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsController.php(62): ipsController->init() #3 /home/gigad/domains/gigadownload.net.pl/public_html/forum/index.php(24): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/gigad/domains/gigadownload.net.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1631

Jak mam przebudować templatkę i naprawić kodowanie?

Adres forum: www.forum.gigadownload.net.pl

Edytowane przez Kukis
  • Manager
Opublikowano

<br />
<b>Parse error</b>:  syntax error, unexpected '<' in <b>/home/gigad/domains/gigadownload.net.pl/public_html/forum/public/min/lib/Minify/Source.php</b> on line <b>188</b><br />

Co masz w tej linii? Spróbuj wgrać ponownie ten plik.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dzięki DawPi - dziwnym trafem część plików nie została wysłana z tego folderu :]

A kiedy zostanie naprawiony ten błąd z kodowaniem?

Opublikowano
Tego Ci nie powiem, ponieważ nie wiem.

No nic, przed chwilą wgrałem sobie backup i siedzę dalej na 3.0.2...

Jakby to był polski komercyjny skrypt, to by podali rozwiązanie na miejscu... a oni mają taką mentalność "że jak chce to poczeka".

• Manager
Opublikowano

Jakby to był polski komercyjny skrypt, to by podali rozwiązanie na miejscu... a oni mają taką mentalność "że jak chce to poczeka".

Dziwny człowiek z Ciebie. Chcesz mieć wszystko na wczoraj, nie obchodzą Cię inni, ich sposób pracy, priorytety. Jak nie chcesz korzystać z IP.Board przez Twoje wyimaginowane wyobrażenia to droga wolna, ale gwarantuję, że wrócisz do łask IP.Board z podkulonym ogonem. :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę, że w przypadku innych skryptów może być jeszcze gorzej, a problem jednostek nie będzie ich w ogóle obchodzić.

Ale ihmo jeżeli to "łatka bezpieczeństwa" czy jak to tam nazwali, bo powinni zadbać, by nie było problemów z upgrade. :P

Opublikowano (edytowane)

Widziałem, że już ktoś zgłaszał - albo mi się zdawało.

Wpisz sobie ipsRegistry.php:1631 w google - dużo osób miało to samo...

Edytowane przez Kukis
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od 18 września męczę support IPB, póki co wymieniliśmy około 50 odpowiedzi w jednym ticket'cie - nie wiedzą dokładnie co jest przyczyną...