Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kombinuje trochę ukryć swoje linki z widoku dla gogla. Nie wiem jak oni działają ale linki które mam widoczne tylko dla zalogowanych wiszą na stronie ponad rok i nic się z nimi nie dzieje, natomiast te które mam widoczne dla wszystkich co jakiś czas są usuwane z hostów na których te filmy leżą.

I np na tej stronce co non stop powstaje jak fenix z popiołów :<

https://fili.cc/film/liberator-1992/4888

Przed kliknięciem w ten przycisk - oglądaj, w źródle strony nie jest widoczny link do cda, po kliknięciu, jest. Zakładam, że bot gogla jakoś to pomija i nie indeksuje tych linków. Ale na jakiej zasadzie to działa, gdzie szukać podobnego rozwiązania, może da się jakoś to wpasować pod moje pola w ip.page?

I drugi sposób znalazłem na tej stronie

https://www.nasze-kino.tv/film/robo-pies-robo-dog-2015

Tutaj na starcie jest kod do wpisania, że nie jesteś botem.Też przed wpisaniem, źródeł linków nie widać.

Teraz u siebie mam to zrobione w IP.Page i linki są we wcześniej tworzonych polach. I mogę je pokazać dla wszystkich lub ukryć dla gości, ale to właśnie wchodzi ta problematyczna rejestracja.

Ktoś jakiś pomysł

Opublikowano

Bardzo chaotycznie piszesz, przez co nie do końca rozumiem co próbujesz osiągnąć.

Odniosę się do tego co zrozumiałem.

Zasada działania jest bardzo prosta, do jakiegoś elementu jest dodawany dataset z wartością która pozwoli zidentyfikować adres URL, w przykładzie który podałeś, może to być przykładowo identyfikator filmu.

Następnie można wykorzystać event click() (przykład z jQuery) do tego, aby zamienić wartość jakiegoś elementu na coś, co pozwoli uzyskać docelową zawartość.

Możesz przykładowo linki szyfrować za pomocą ROT13, gdzie sam link będzie wyglądał mniej więcej tak:

<a href="#" onclick="clickEvent(this); return false;" data-href="uggc://vaivfvbavmr...">...</a>

A potem:

function clickEvent(e) {
    window.location = rot13($(e).data('href'));
}

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
3 godziny temu, Macsch15 napisał:

Zasada działania jest bardzo prosta

Z tym szyfrowaniem to może być niezła sprawa, tylko problem że to muszę przepuścić linka przez ten generator aby zaszyfrować? Wstawiłem tylko te szyfrowanie, do pola ale coś nie działa. Próbowałem też wstawiać zakodowany link zamiast wstawiać link do pola i wyświetlać poprzez {$value}, ale też nic się nie dzieje, jest to nie klikalne ani nic się nie podmienia.

<a href="#" onclick="clickEvent(this); return false;" data-href="{$value}">{$label}</a>

<script>
function clickEvent(e) {
window.location = rot13($(e).data('href'));
}
</script>

Ogólnie chyba o to mi chodzi, mówiąc a te dataset i click, ale nie mam pojęcia jak to użyć, nie rozumiem jak to zrobić.

A że chaotycznie piszę to może i tak, bo jak zaczynam pisać to zaraz przychodzi do głowy, że to też bez sensu.. Jak pisałem, chcę te linki jakoś ukryć, strzelałem, że na tej stronce "fili" są te linki "ukryte" w tym przycisku i gogle ich nie widzi, ale przecież w końcu bot też chyba na takie coś klika, aktywuje, i linki są widoczne? No tak na mój chłopski rozum kombinuje, i teraz też tak myślę nad tym szyfrowaniem, czy bot nie kliknie w ten przycisk i będzie normalnie widział już odszyfrowany link.

Opublikowano

Domyślnie, Javascript nie posiada implementacji ROT13, na wikipedii są przykłady takiej.

Przykładowa implementacja:

function rot13(string) {
    let input     = 'ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz';
    let output    = 'NOPQRSTUVWXYZABCDEFGHIJKLMnopqrstuvwxyzabcdefghijklm';
    let index     = x => input.indexOf(x);
    let translate = x => index(x) > -1 ? output[index(x)] : x;

return string.split('').map(translate).join('');
}

Działający przykład: https://codepen.io/anon/pen/NLagGQ

• Lubię to 1
Opublikowano

Choć dokładnie nie wiem jakim sposobem film czy odcinki serialu zostają skasowane z tych stronek hostujących, ale przetestuje te z kodowaniem, wymyśliłem też jeszcze dodać atrybut nofollow do linku, trzeci ukryję dla zalogowanych i zobaczę.

Próbuję jeszcze dodać te przyciski, to nie mam pojęcia jak mam to dodać aby linki w tym przycisku nie były widoczne w źródle strony przed kliknięciem. Niby coś gogle wypluwa, ale to i tak muszę jakby te linki dodawać do JS, klikam, niby się ładuje do frame (tzn ładuje całe frame w diva, bo nie wiem jak linka załadować :< ) ale tak czy inaczej cały js jest załadowany na starcie i wszystkie linki widać w tym źródle.

Opublikowano

Ktoś doradzi jak zrobić aby to wyświetlić w iframe, i aby ten rot13 działał, próbowałem, strzelałem dodać do JS coś takiego

document.getElementById('film').contentWindow.targetFunction();

czy

window.open("#", "film");

ale jakoś nic nie działało.

Ten kod, aby wrzucało do ramki wyżej a nie na nowe okno.

https://codepen.io/anon/pen/oPqWYm