Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

No serio nie wiem. Wszędzie działa, a u Ciebie nie. Pewnie nic nie edytowałeś w plikach, a nawet jakby, to wątpię byś tak pozmieniał pliki z RSS, by nie działało.

Niech on myśli, powinien coś wymyślić. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Na czystym IPB 3.0.2 na tym samym serwerze, na tej samej bazie (iiny prefix) import RSS działa.

http://gothic.org.pl/component/option,com_rss/

Validation Results for

· The RSS feed's charset is iso-8859-2.

· We found 1 channel(s) in the RSS feed.

· We found 5 article(s)/topic(s) in the RSS feed.

DawPi Pomocy ;)

Opublikowano

Nie robię na razie, bo nie ma to sensu. Za dużo mam modyfikacji i hooków wrzuconych. Nie chce mi się instalować od nowa. A zmian na między 3.0.2 a 3,0,4 za dużo nie ma z tego co czytam i widzę.

Czyli na 3.02 kopi nie osiągne RSS... głupie to jak but, coś blokuje. Ale szukam i nie widzę co.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacja do 3.0.4 pomogła. Mogę importowac RSS.

Niestety mam błąd w kodowaniu. kiedy importuje mi tematy są one bez polskich znaków.

Próbowałem różnych kodowań (w polu odnośnie kodowania), puste pole też skutkuje czyms takim.

Czas ogĹ�osiÄ� wyniki II konkursu Risen. Wiem, Ĺźe miaĹ�o to nastÄ�piÄ� kilka dni wczeĹ�niej jednak dopiero teraz dopadĹ�em do kompa, i znalazĹ�em czas by sprzwadziÄ� 290 maili z konkursowymi odpowiedziami. Oto lista szczÄ�sliwców, do których trafi Risen! Marek JarmuĹź Natalia Ĺ�awniczak Michalina GrudziÄ�c MichaĹ� Tomaszewski Arkadiusz Broda WiÄ�kszoĹ�Ä� maili byĹ�a z poprawnymi odpowiedziami stÄ�d teĹź zwyciÄ�zcy zostali wyĹ�onieni w formie losowania! DziÄ�kujemy za udziaĹ� w konkursie i prosimy o kontakt.

http://gothic.org.pl/component/option,com_rss/Itemid,0/feed,RSS0.91/no_html,1/

Kanał.

• Manager
Opublikowano

Kurcze, to powinno hulać. Jak nie ISO-8859-2 w kodowaniu kanału, to przynajmniej w UTF-8. Na pewno z tymi dwoma nie działa? Pokaż, jak to wygląda na nich obu. Jak nie pyknie to potestuję na localu to.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Na iso jak powyżej.

Na utf 8

Ci, którzy grali w demo Risen być może zauważyli różnicę pomiędzy czcionką w nim używaną, a tą którą zastosowano w polskiej wersji językowej. Ta z wersji angielskiej jest nieco bardziej czytelna i miła dla oka. Dlatego powstał mini - mod, zmieniający czcionkę w Polskiej wersji na tą z wersji angielskiej, stworzony przez Robena i NicoDE. Chętnych do skorzystania z upgread'u odsyłamy do naszego download'u. Zmiana Czcionki - download Blog Robena

Brak ó :) A tak by było gicio.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.