Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

Sign in to follow this  
Kacper Osiak

Brak polskich nazw miesięcy IPB 3.4

Recommended Posts

Witam, posiadam forum na IPB 3.4 (https://modz.25u.com) postawione na serwerze xampp ( phpinfo https://modz.25u.com/phpinfo.php )  i za nic nie umiem wgrać polskiego locale

W phpmyadmin mam utf8_unicode_ci a w ustawieniach IPB mam pl_PL.UTF-8 , mimo to nazwy miesięcy są po angielsku. Po wpisaniu pl-PL są polskie ale z krzakami.

Proszę o pomoc, pomysły mi się skończyły :(

 

Edited by Kacper Osiak

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, Kacper Osiak napisał:

W phpmyadmin mam utf8_unicode_ci

To jest kodowanie znaków, a nie dat. Te się ustawia "na serwerze".


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, DawPi napisał:

To jest kodowanie znaków, a nie dat. Te się ustawia "na serwerze".

Jakiś poradnik jak to ustawić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to locale do poprawy od strony admina serwera.


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.