Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

Sign in to follow this  
SmQ

Problem z tagami <p> w bazie

Recommended Posts

Hej,

 

od paru dni zrobił się nam duży problem z rekordami w bazie, gdzie do tytułów pododawało się <p>. Przez cała nasza sekcja Opinie się rozsypała - https://www.audiostereo.pl/opinie_sprzet/ popsuta jest lista Typów ( https://www.audiostereo.pl/opinie_typy/ ) i Producentów (

https://www.audiostereo.pl/opinie_producenci/ ). Nasza zapytania się przez to też popsuyły - przykłądowo field_93 ma wartość <p>1</p> więc nie działa.

 

W zasadzie rzeczy, które zmienialiśmy w ostatnich dniach to wgranie supergrid i superlist, które nie powinny raczej kolidować oraz zmiana opcji wyświetlania obrazkó w z serwera lokalego, która zrobiła przebudowę.

 

Po zmianie skórki na domyślną oraz wyłączeniu wszystkich dodatków jest to samo, bo zostały pozmienione dane w bazie :( Co mogło to spowodować?

 

 

cache images.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokaż screeny z bazy danych jak to wygląda.


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W tych 2 tabelach się popsuło. Jeszcze gdzieś tam w filed_93 np. jak pisałem - tak zgłaszał mi nasz programista.

typy sprzetu.png

producenci.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

To screen z ACP. Pokaż z PMA. :)


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jest to do zrobienia, ale przez taką lub podobną lub w sumie jakąkolwiek operacją bezpośrednio na bazie danych wykonaj kopię i wcześniej zamknij forum.

 

Zapytanie SQL:

UPDATE <nazwa_tabeli_z_prefiksem>
SET    <nazwa_pola> = replace(<nazwa_pola>, '<tego_szukaj>', '<na_to_zmien>')
WHERE  <nazwa_pola> LIKE '%<tego_szukaj>%';

W Twoim przypadku "<na_to_zmien>" daj po prostu '' - puste, czyli usuwamy.


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, dzięki za zapytanie do bazy, przekażę naszemu programiście. Tak czy owak bardziej ciekawi mnie jak to możliwe, że wpuścił takie coś do bazy. Robiliśmy kilka poprawek ostatnio, jednak to głównie szablony itp., więc nawet jak byśmy coś popsuli to raczej nie na bazie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No samo tam się to nie dodało. :)


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano właśnie :) Pytanie co może mieć takie możliwości. Jutro z samego rana odpalimy zapytanie i dam znać czy udało się rozwiązać problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Udało się rozwiązać problem.

 

Wciąż jednak mamy problem z linkami do opinii. 

 

Przykładowo ten jest ok - https://www.audiostereo.pl/opinie_sprzet/021-emperor-iv-r5504/ zawiera nazwę modelu w sobie.

https://www.audiostereo.pl/opinie_sprzet/--r5535/ - ten jest już popsuty. W linku jest jedynie ID.

 

Dziwnie to wygląda i raczej jest kiepskie pod SEO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ktoś tam dobrze pomieszał tylko się przyznać nie chce. :)

Brak nazw seo w bazie danych - takie moje podejrzenie. Sprawdź. 


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A gdzie tego szukać? Bo nie bardzo wiem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W bazie danych w tabeli cms_custom_database_X - pole record_dynamic_furl.


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tzn. chcemy aby te nazwy były brane z Modeli, a to nie jest pole tekstowe, tylko zaciągane z innej bazy. Może dlatego jest problem w ustawieniu tego? W ACP nie mogę ustawić tego pola jako tytuł.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jakaś Wasza niestandardowa robota? Dobrze rozumiem? :icon_surprised:


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.