Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Player mp3 jako załącznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich

Próbuje zrobić nowe forum i mam pewien pomysł tylko nie wiem czy jest to realne dlatego potrzebuje porady specjalistów , a więc do rzeczy ;) :

Chciał bym żeby pliki mp3 były umieszczane na naszym serwerze , czyli przy opisie muzyczki klikasz dodaj załącznik i dodaje mp3 , ale chciał bym żeby po napisaniu tematu zamiast nazwy pliku

bez_nazwy1.jpg

był odtwarzacz mp3 klikasz play i leci sobie a obok klik i pobierasz . Czy musiał bym zrobić nowy tag [mp3] i tam imieszczać link do pliku, czy istnieją jakieś inne rozwiązania ?

Amoże macie jakieś inne propozycje czekam i pozdrawiam

Edytowane przez tomala25
Opublikowano

Ok DawPi to jeszcze jedno pytanko , a mianowicie po kliku "dodaj załącznik i wgraniu go generuje taki tag post-1-1198765799_thumb.png a jest możliwość żeby automatycznie dodawało [mp3]10:tao_programowania.txt[/mp3] i od razu mamy player jeśli tak to gdzie tego szukać tzn gdzie jest opcja załączników .Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

No tak ale skrypt automatycznie generuje dodany załącznik w taki tag i jeśli nawet bm dodał [mp3]10:tao_programowania.txt[/mp3] to i tak nie będzie odtwarzać potrzebuje adresu między tagami jak ktoś sobie poradzi z dodaniem takiej mp3 to będzie czarna magia

Wyglądało by to tak

Najpierw dodajesz załącznik akceptujesz posta kopiujesz adres załącznika edytujesz post usuwasz wpis o załączniku w to miejsce wklejasz adres załącznika i umieszczasz w tagach [mp3] normalnie parodia

Edytowane przez tomala25
Opublikowano

Zrobiłem kilka testów i dodałem mp3 jako załącznik do postu.

Plik z mp3 wylądował na serwerze w folderze /uploads

ale na forum został wygenerowany taki adres do pliku

http://www.globalfilm.com.pl/forum/index.php?act=attach&type=post&id=12

a w poście mam taki BBCode

[attachment=12:sabaton_...victoria.mp3]

w BBCode zrobiony jest tag [ mp3 ]

i tutaj potrzebuję Twojej pomocy bo nie wiem gdzie w plikach forum jest generowany tag

[attachment=12:sabaton_...victoria.mp3]

i ten tag chcę zaminić na tag

[mp3]http://www.globalfilm.com.pl/forum/index.php?act=attach&type=post&id=12[/mp3]

i zamiast ręcznie bawić się w upload mp3 na forum potem zamiana tagów chcę mieć to automatycznie generowane.

Minusem jest to, że będzie można w załącznikach dodawać tylko pliki mp3...

Opublikowano
Minusem jest to, że będzie można w załącznikach dodawać tylko pliki mp3...

No właśnie. Nie lepiej zrobić tag MP3 i wrzucać nagrania na wrzutę (po co zawalać swój serwer ;) ). A potem wrzucać ścieżkę mp3 do tagu. Nie popsujesz sobie uploadu, może będzie mniej wygodnie, ale najlepiej ;)