Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Maximum execution time of 30 seconds exceeded

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam identyczny problem który opisany został w tym temacie

Niestety nie wiem dlaczego DawPi napisał tam że problem został rozwiązany skoro nie ma tam przedstawionego żadnego skutecznego rozwiązania.

Otóż podczas upgradu forum z IPB 2.3.6 na 3.0.3 w kroku 7/14 pojawia się komunikat "all tasks upgraded..." po czym nic się nie dzieje aż po około kilkunastu sekundach pojawia się komunikat:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /........../ips_kernel/classConvertCharset.php on line 556

Forum stoi na hostingu nazwa.pl. Myslałem że to może wina hostingu więc przeniosłem je tymczasowo na home.pl by dokonać upgradu ale pojawia się ta sama sytuacja tyle że zamiast błędu po kilkunastu sekundach od wyświetlenia odtatniego komunikatu "all tasks upgraded..." przeglądarka wysypuje się i pojawia się klasyczny komunikat ("nie można wyświetlić strony....").

Ma ktoś pomysł jak rozwiązac ten problem? Niestety próby z set_time_limit(0) nie przyniosły żadnego rezultatu co jest dziwne bo ani na nazwa.pl ani Home.pl nie ma trybu safe_mode więc dyrektywa ta powinna być skuteczna w tej sytuacji...

Opublikowano
Jak Ci się zawiesi na kroku 7 ( i się tak zrobi :) ) to w adresie w do= wpisz do=bbcode, a w previous= wpisz previous=clientlanguages.

Wiadomo, że potem trzeba ręcznie zaimportować pliki językowe, no ale te są u nas na forum! :)

Zastosowałem powyższą wskazówkę DawPi i teraz mam pytanie, co to dokładnie znaczy że "trzeba ręcznie zaimportować pliki językowe"? Czyli wejść do ACP i tam zaimportować spolszczenie dostępne pod tym adresem ? A może chodzi o jakieś inne pliki językowe?