Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z konwersją bazy danych latin1 do UTF-8

Robię kopię bazy przez ssh, następnie programem notepad++ zmieniam wszystkie "CHARSET=latin1" na "CHARSET=utf8" a na sam koniec programem Gżegżółka XP konwertuje na UTF-8, przywracam bazę i po wejściu na forum czy do panelu admina mam komunikat:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home2/xxx/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1631 Stack trace: #0 /home2/xxx/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php(498): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home2/xxx/public_html/forum/admin/sources/base/ipsController.php(75): ipsRegistry::init() #2 /home2/xxx/public_html/forum/admin/sources/base/ipsController.php(62): ipsController->init() #3 /home2/xxx/public_html/forum/index.php(24): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home2/xxx/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1631

Opublikowano

Nie martw się, ja mam identyczny błąd przy upgrade z 3.0.2 do 3.0.3 - support od ~2 tygodni nie potrafi skutecznie pomóc...

• Manager
Opublikowano

Komunikat jest prosty i czytelny - brak cache ustawień lub jest puste.

Z tym, że powinno to być w bazie. Przecież tylko zmieniasz kodowanie, a nie usuwasz czegokolwiek.

Spróbuj zrobić konwersję znaków wszystkich tabel oprócz ibf_cache_store.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

A mam jeszcze takie pytanie w bazie mam Metoda porównywania napisów ustawione na "latin1_swedish_ci" a na forum mam ustawione iso-8859-2 jakie kodowanie mam podać jako wejściowe w Gżegżółce lub innym konwerterze do bazy danych ?

Edytowane przez jojo