Majster87 Posted November 19, 2023 Share Posted November 19, 2023 Jak ustawic zeby zamiast wgrywac plik mozna by było dodac adres url do innej strony zeby pobrac plik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted November 20, 2023 Manager Share Posted November 20, 2023 W edycji grupy w zakładce Pliki zaznaczasz tę opcję: 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster87 Posted November 20, 2023 Author Share Posted November 20, 2023 3 godziny temu, DawPi napisał(a): W edycji grupy w zakładce Pliki zaznaczasz tę opcję: To mam jeszcze jedno pytanie, a jest możliwość wyłączenia w plikach żeby nie dało się wgrywać na serwer żeby ta opcja była nie dostępna? Żeby dało się tylko umieścić link? Bo przeszukałem wszystkie ustawienia i nie mogę tego znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted November 20, 2023 Manager Share Posted November 20, 2023 Takiej opcji chyba nie ma - tzn. bez moda. Zobacz jak to rozwiązali na invisioneer.org - zezwolili na tylko małe pliki 10kB i na linkowanie do plików. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster87 Posted June 23 Author Share Posted June 23 Odkopie żeby nie robić drugiego tematu. Jak zrobić żeby po kliknięciu Pobierz otwierało nowe okienko w przeglądarce jak jest dodany link? Bo otwiera w obecnym oknie. Na innym forum widziałem ze otwiera w nowym oknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted June 24 Manager Share Posted June 24 Otwórz bit szablonu downloadButton, poszukaj: <a href='{{if settings.idm_antileech AND !$file->requiresDownloadConfirmation()}}{$file->url('download')->csrf()}{{else}}{$file->url('download')}{{endif}}' class='ipsButton ipsButton_fullWidth ipsButton_large ipsButton_important' {{if $file->requiresDownloadConfirmation()}}data-ipsDialog{{endif}} data-datalayer-postfetch >{lang="download_now"}</a> Zmień na: <a target='_blank' href='{{if settings.idm_antileech AND !$file->requiresDownloadConfirmation()}}{$file->url('download')->csrf()}{{else}}{$file->url('download')}{{endif}}' class='ipsButton ipsButton_fullWidth ipsButton_large ipsButton_important' {{if $file->requiresDownloadConfirmation()}}data-ipsDialog{{endif}} data-datalayer-postfetch >{lang="download_now"}</a> Zapisz. O to chodziło? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster87 Posted June 24 Author Share Posted June 24 6 godzin temu, DawPi napisał(a): Otwórz bit szablonu downloadButton, poszukaj: <a href='{{if settings.idm_antileech AND !$file->requiresDownloadConfirmation()}}{$file->url('download')->csrf()}{{else}}{$file->url('download')}{{endif}}' class='ipsButton ipsButton_fullWidth ipsButton_large ipsButton_important' {{if $file->requiresDownloadConfirmation()}}data-ipsDialog{{endif}} data-datalayer-postfetch >{lang="download_now"}</a> Zmień na: <a target='_blank' href='{{if settings.idm_antileech AND !$file->requiresDownloadConfirmation()}}{$file->url('download')->csrf()}{{else}}{$file->url('download')}{{endif}}' class='ipsButton ipsButton_fullWidth ipsButton_large ipsButton_important' {{if $file->requiresDownloadConfirmation()}}data-ipsDialog{{endif}} data-datalayer-postfetch >{lang="download_now"}</a> Zapisz. O to chodziło? otwiera sie w nowym oknie i supcio, tylko jak zrobic zeby otwierało w nowym oknie z informacja i tam dopiero odnośnik do linku cos jak to: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted June 24 Manager Share Posted June 24 A gdzie to o tym wspomniałeś wyżej, że tak chcesz mieć zrobione? Wydaje mi się, że to można i w sumie należy zrobić jakimś skryptem ogólnodostępnym na necie - trzeba tylko poszukać. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster87 Posted June 24 Author Share Posted June 24 (edited) 33 minuty temu, DawPi napisał(a): A gdzie to o tym wspomniałeś wyżej, że tak chcesz mieć zrobione? Wydaje mi się, że to można i w sumie należy zrobić jakimś skryptem ogólnodostępnym na necie - trzeba tylko poszukać. Skrypt? Tylko jak dodać button żeby dodawało pod nim link. Bo po adresie widze ze to jest jakos przez "sc-dereferer" Edited June 24 by Majster87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted June 25 Manager Share Posted June 25 18 godzin temu, Majster87 napisał(a): tylko jak zrobic zeby otwierało w nowym oknie z informacja i tam dopiero odnośnik do linku cos jak to: Musisz sobie taką stronę stworzyć, odpowiednio oskryptować, a te linki do podałem wyżej po prostu zmienić tak by kierowały najpierw na tę stronę co ją zrobisz - gdzie będą odpowiednie sprawdzenia z jakiej strony przyszedłeś (referrer) oraz wyświetlić button z tym linkiem. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster87 Posted August 31 Author Share Posted August 31 W dniu 24.06.2024 o 08:48, DawPi napisał(a): Otwórz bit szablonu downloadButton, poszukaj: <a href='{{if settings.idm_antileech AND !$file->requiresDownloadConfirmation()}}{$file->url('download')->csrf()}{{else}}{$file->url('download')}{{endif}}' class='ipsButton ipsButton_fullWidth ipsButton_large ipsButton_important' {{if $file->requiresDownloadConfirmation()}}data-ipsDialog{{endif}} data-datalayer-postfetch >{lang="download_now"}</a> Zmień na: <a target='_blank' href='{{if settings.idm_antileech AND !$file->requiresDownloadConfirmation()}}{$file->url('download')->csrf()}{{else}}{$file->url('download')}{{endif}}' class='ipsButton ipsButton_fullWidth ipsButton_large ipsButton_important' {{if $file->requiresDownloadConfirmation()}}data-ipsDialog{{endif}} data-datalayer-postfetch >{lang="download_now"}</a> Zapisz. O to chodziło? dodałem "Warunki pobierania plików" i po zaakceptowaniu warunków otwiera stronę w tym samym oknie a bez warunków w osobnej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted August 31 Manager Share Posted August 31 20 minut temu, Majster87 napisał(a): {{if $file->requiresDownloadConfirmation()}}data-ipsDialog{{endif}} intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster87 Posted August 31 Author Share Posted August 31 53 minuty temu, DawPi napisał(a): nie rozumiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted August 31 Manager Share Posted August 31 3 godziny temu, Majster87 napisał(a): dodałem "Warunki pobierania plików" i po zaakceptowaniu warunków otwiera stronę w tym samym oknie a bez warunków w osobnej W sumie to ja też, bo coś stwierdziłeś i nie napisałeś pytania. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster87 Posted August 31 Author Share Posted August 31 25 minut temu, DawPi napisał(a): W sumie to ja też, bo coś stwierdziłeś i nie napisałeś pytania. Dodałem w ustawieniach w polu "Warunki pobierania plików" informacjie i po kliknięciu Wyrażenie zgody otwiera stronę w tym samym oknie co strona czyli ja zamienia i pytanie jak zrobić żeby otwierało stronę w nowym oknie żeby użytkownik nie musiał ponownie wchodzić na mój portal lub cofać strony tym oto przyciskiem w przeglądarce Dodam ze jak nie ma tych warunków to strone do pobierania osób drugich otwiera w nowym okienku przegladarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager Solution DawPi Posted September 1 Manager Solution Share Posted September 1 No to wiadomo, że trzeba znaleźć ten bit i dodać tam target blank do URLa. I jest to dokładnie bit downloadTerms i ten fragment: <a href='{$confirmUrl}' class='ipsButton ipsButton_primary ipsButton_medium' data-action='{{if $multipleFiles or member.group['idm_wait_period']}}selectFile{{else}}download{{endif}}' title='{lang="agree_and_download_full"}'>{lang="agree_and_download"}</a> Zmieniasz na: <a href='{$confirmUrl}' target='_blank' class='ipsButton ipsButton_primary ipsButton_medium' data-action='{{if $multipleFiles or member.group['idm_wait_period']}}selectFile{{else}}download{{endif}}' title='{lang="agree_and_download_full"}'>{lang="agree_and_download"}</a> I będzie tak jak chcesz. 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manager DawPi Posted September 2 Manager Share Posted September 2 Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts