Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Wygląd For oraz subfor strona główna.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Majster87,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak forumrow zmienia ustawienia itd for ale chodzi mi jak zmienić wygląd np jak na screenie na dole to taki przykład tylko. Jak dodać te kropki w subforach oraz ładniejszy wygląd tematów i odopiwedzi. Wydaje mi się ze w jakimś CSS powinno się to robić ale nie jestem pewny. 

image.thumb.png.16f9799fa94104442655aa199dbd6813.png

Opublikowano
4 minuty temu, DawPi napisał(a):

Tak, dodaj swój kod CSS do custom.css.

Ok dzięki a podasz mi np jakiś przykładowy np żeby osiągnąć te kropki i tematy jak na screenie po prawej stronie lub coś na podobe abym wiedział od czego zacząć? Bo ja to zielony jestem w tym a jak mam jakiś punkt zaczepienia to wtedy metoda prób i błędów i coś tam wychodzi. 

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ori napisał(a):

Podany kod nie działa na  tym stylu

Działa, bo nie tylko musisz to dodać w custom, również klasę musisz podać w subforach

dowód ze działa

image.png.e3837f9507ee7a9f59e83ec0fa7a30e7.png

sprawdz czy ci ten zadziała

/* Icon for Subforums */
.ipsDataItem_subList .ipsItemStatus:not( .ipsItemStatus_large ){display:none;}
.ipsDataItem_subList li a:after{content:none;}
.ipsDataItem_subList li a:before{content: '\f061'; color:green; font: normal normal normal 14px/1 FontAwesome; align-items: center; display: inline-flex; margin: 0px 5px 0px 1px;}
.ipsDataItem_subList li.ipsDataItem_unread a:before{margin: 0px 2px 0px 1px; content: '\f061'; opacity: .7;}

Edytowane przez Majster87
  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1

logo.png.519590789bae8db2833a4ecc09316aef.png

Opublikowano
Godzinę temu, Majster87 napisał(a):

Działa, bo nie tylko musisz to dodać w custom, również klasę musisz podać w subforach

dowód ze działa

image.png.e3837f9507ee7a9f59e83ec0fa7a30e7.png

sprawdz czy ci ten zadziała

/* Icon for Subforums */
.ipsDataItem_subList li a:before{content: '\f061'; color:green; font: normal normal normal 14px/1 FontAwesome; align-items: center; display: inline-flex; margin: 0px 5px 0px 1px;}
.ipsDataItem_subList li.ipsDataItem_unread a:before{margin: 0px 2px 0px 1px; content: '\f061'; opacity: .7;}

Twój kod działa. Tylko nie wiem jak zmienić żeby te strzałki były wygasłe a dopiero po napisaniu nieodczytanej nowej zawartości świeciły się na zielono. 

• Manager
Opublikowano

Kolor dodaj do tego:

A usuń z:

.ipsDataItem_subList li a:before{content: '\f061'; color:green; 

• Dziękuję 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dzięki działa jak należy ale zauważyłem ze subfora które mam w kolorze to kropka też jest w kolorze. Da się to ominąć? image.png.15ad6d481e86472ae9018b5954111308.png

Opublikowano
/* Icon for Subforums */
.ipsDataItem_subList li a:before{content: '\f111'; font: normal normal normal 5px/1 FontAwesome; align-items: center; display: inline-flex; opacity: .3; margin: 0px 5px 0px 1px;}
.ipsDataItem_subList li.ipsDataItem_unread a:before{margin: 0px 2px 0px 1px; content: '\f111'; opacity: .7; color:#09e8b4;}

• Manager
Opublikowano

A ten kolor jak dodałeś do nazwy forum? Bo nie mogę tego znaleźć. Pewno jakimś ustawieniem.

Ale tak czy siak spróbuj:

/**
 * This file is for your custom CSS.
 * This file is not modified or overwritten during upgrades
 */

/* Icon for Subforums */
.ipsDataItem_subList li a:before{content: '\f111'; font: normal normal normal 5px/1 FontAwesome; align-items: center; display: inline-flex; opacity: .3; margin: 0px 5px 0px 1px; color: black !important;}
.ipsDataItem_subList li.ipsDataItem_unread a:before{margin: 0px 2px 0px 1px; content: '\f111'; opacity: .7; color:#09e8b4;}

---

Opublikowano

Twoim sposobem są kropki czarne nawet jak jest nowa zawartość nie zmienia sie na kolor zielony. W zielonych subforach też są czarne kropki.  Kodu do zmiany koloru w subforach używam 

[data-forumid="29"] .ipsDataItem_main ul li:nth-child(1) a {color:green;}

• Manager
Opublikowano

A tak?

Cytat

/**
 * This file is for your custom CSS.
 * This file is not modified or overwritten during upgrades
 */

/* Icon for Subforums */
.ipsDataItem_subList li a:before{content: '\f111'; font: normal normal normal 5px/1 FontAwesome; align-items: center; display: inline-flex; opacity: .3; margin: 0px 5px 0px 1px; color: black !important;}
.ipsDataItem_subList li.ipsDataItem_unread a:before{margin: 0px 2px 0px 1px; content: '\f111'; opacity: .7; color:#09e8b4 !important;}

---