Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, DawPi napisał(a):
/* Exclude banned, validating and spammers */

Pewno to. :)

Patrzyłem w panelu admina w sekcji użytkowników:

Przechwytywanie.JPG.7aa4727d594749dd8395a7d7d32b17eb.JPG

ZABLOKOWANI - 0

SPAMERZY - 0

OCZEKUJĄCY - 0

ADMINISTRATORZY - 2

BLOKOWANI - 0

• Manager
Opublikowano

Dobra, w złe miejsce zaglądałem. Warunek jest tylko jeden:

/* fetch only successful registered members ; if this needs to be changed, please review the other areas where we have the name<>? AND email<>? condition */
		$where = array( 'completed=?', true );

/* Member count */
		$stats['member_count'] = \IPS\Db::i()->select( 'COUNT(*)', 'core_members', $where )->first();

Zobacz w bazie czy jakiś user nie ma tego pola (completed) ustawionego na 1 (true).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
7 godzin temu, DawPi napisał(a):

Dobra, w złe miejsce zaglądałem. Warunek jest tylko jeden:

/* fetch only successful registered members ; if this needs to be changed, please review the other areas where we have the name<>? AND email<>? condition */
		$where = array( 'completed=?', true );

/* Member count */
		$stats['member_count'] = \IPS\Db::i()->select( 'COUNT(*)', 'core_members', $where )->first();

Zobacz w bazie czy jakiś user nie ma tego pola (completed) ustawionego na 1 (true).

każdy użytkownik w zakładce completed ma 1. Sprawdzone, ale

Jak wyeksportowałem listę userów za pomocą panelu admina w Excel'u to zobaczyłem po numerach ID (kolejność od najniższego do najwyższego) że brak pozycji niektórych: np jest 32,33,...,35 czyli nie ma 34.

Łącznie naliczyłem bodajże bodajże 6? brakujących numerów. Obecnie od daty napisania tego postu doszło 2 użytkowników. Może była taka sytuacja, że kogoś usunąłem np jak się z zagranicy rejestrował czy coś tam, Już nie pamiętam dokładnie

Załącznik poniżej

Użytkownicy.csv

Opublikowano (edytowane)

Dobra już ogarnąłem. Mój błąd. Poprostu w bazie danych zobaczyłem końcową liczbę i faktycznie była większa od danych wg widgetu.

Ostatecznie porównałem dane liczbowe eksportowanego pliku csv z wpisami w core members w bazie danych. Okazuje się, że brakujące ID użytkowników  w bazie danych i w wyżej wymienionym pliku pokrywają się. 

Można zamknąć. Niedopatrzenie z mojej winy

Edytowane przez Misiek1979
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.