Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam jak zmienić kolor ramki podświetlanej odpowiedzi danej grupy? Razem z Tą plakietką z napisem Moderator koło 3 kropek? Na kolor zielony. Domyslnie podświetla na czerwono.

image.png.7bb8544e88baa27e2230a45bb2113770.png

Posted

W moim motywie to nie działa. Mi chyba potrzebny jest kod CSS do zmiany tego dla danej grupy. Ramka razem z Plakietką. 

• Manager
Posted

No nie działa bo pewno nie zrobiłeś tego:

Cytat

We have also ensured that theme designers can get the most out of the system by embedding a data attribute noting the group of the author. This means that you can add custom CSS to use different colours per member group.

Czyli - https://invisioncommunity.com/forums/topic/457913-question-on-45-beta-theme/#findComment-2826756

Fragment:

Cytat
[data-membergroup="4"].ipsComment_highlighted {
    --ipsComment_highlighted--boxShadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--highlighted_color_3), 0.6 ), 0px 0px 0px 5px rgba( var(--highlighted_color_3), 0.15 );
}
[data-membergroup="6"].ipsComment_highlighted {
    --ipsComment_highlighted--boxShadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--highlighted_color_1), 0.6 ), 0px 0px 0px 5px rgba( var(--highlighted_color_1), 0.15 );
} 
[data-membergroup="7"].ipsComment_highlighted {
    --ipsComment_highlighted--boxShadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--highlighted_color_2), 0.6 ), 0px 0px 0px 5px rgba( var(--highlighted_color_2), 0.15 );
}

Spróbuj.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Posted

Nie zrobiłem tego ponieważ nie mam dostepu do tego tematu image.png.d0772f4779ceb0bc46a60448a4f5791a.png

Podany fragment kodu nic u mnie nie zmienia

Posted (edited)

temat działa, ta sie dzieje jak sie nie ma w profilu client, jeśli posiadasz licencje pisz do supportu o nadanie rangi która jest automatycznie nadawana przy zakupie do konta.

Ale wyżej DawPi podał ci tekst zacytowany z tego tematu do rozwiązania twojego problemu.

image.thumb.png.6cd698ddc50b32d8b4e63cad26f846b6.png

Edited by Majster87

logo.png.519590789bae8db2833a4ecc09316aef.png

Posted
55 minut temu, Majster87 napisał(a):

temat działa, ta sie dzieje jak sie nie ma w profilu client, jeśli posiadasz licencje pisz do supportu o nadanie rangi która jest automatycznie nadawana przy zakupie do konta.

Ale wyżej DawPi podał ci tekst zacytowany z tego tematu do rozwiązania twojego problemu.

image.thumb.png.6cd698ddc50b32d8b4e63cad26f846b6.png

mógłbyś mi skopiować cały kod CSS? Zanim oni mi dadzą dostęp to może tu bedzie szybciej

• Manager
Posted
W dniu 9.03.2025 o 15:10, DawPi napisał(a):
    --ipsComment_highlighted--boxShadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--highlighted_color_3), 0.6 ), 0px 0px 0px 5px rgba( var(--highlighted_color_3), 0.15 );
}
    --ipsComment_highlighted--boxShadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--highlighted_color_1), 0.6 ), 0px 0px 0px 5px rgba( var(--highlighted_color_1), 0.15 );
} 
    --ipsComment_highlighted--boxShadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--highlighted_color_2), 0.6 ), 0px 0px 0px 5px rgba( var(--highlighted_color_2), 0.15 );
}

No przecież podawałem. :)

---

Posted

To raczej nie jest pełny kod bo skąd ma brać kolor? Na screnie wyżej widze kody rgb dla highlighted_color

• Haha 1
Posted (edited)
Godzinę temu, Ori napisał(a):

To raczej nie jest pełny kod bo skąd ma brać kolor? Na screnie wyżej widze kody rgb dla highlighted_color

wszystko masz podane nawet na zrzucie co ci podesłałem 😐

:root {
	--highlighted_color_1: 000, 142, 195;
	--highlighted_color_2: 032, 137, 000;
	--highlighted_color_3: 102, 000, 000;
}

body[data-pagemodule="messaging"][data-pagecontroller="messenger"] .ipsComment_highlighted:not(.ipsBox_transparent):not(.ipsModerated):not(.ipsComment_selected):not(.ipsComment_popular ) {
    box-shadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--theme-text_light), 0.2 ), var(--box--boxShadow);
}

}
} 
}

Edited by Majster87
  • Like 1

• Manager
Posted
15 godzin temu, Ori napisał(a):

No dobra, ale miałeś właśnie zrzut to mogłeś pobrać brakujący fragment Panie kulego! ;)

---

Posted

No tak miałem zrzut ale skąd moge wiedzieć czy nie ma czegoś wyżej. Natomiast dalej mi to nie działa nie wiem czemu a robie to tak. 

:root {
	--highlighted_color_1: 0, 128, 0;
}

body[data-pagemodule="messaging"][data-pagecontroller="messenger"] .ipsComment_highlighted:not(.ipsBox_transparent):not(.ipsModerated):not(.ipsComment_selected):not(.ipsComment_popular ) {
    box-shadow: 0px 0px 0px 1px rgba( var(--theme-text_light), 0.2 ), var(--box--boxShadow);
}

[data-membergroup="8"].ipsComment_highlighted {
}

• Manager
Posted

No a u mnie działa, włączam w grupie:

image.png

I potem odpowiednie ID w CSS:

[data-membergroup="3"].ipsComment_highlighted {
    --ipsComment_highlighted--boxShadow: 0 0 0 1px rgba(255, 105, 180, 0.6), 
                                         0 0 0 5px rgba(255, 105, 180, 0.15);
}

Tu przykładowo różowy:

image.png

• Like 2

---

Posted

Sprawdziłem na stylu Default to działa a na stylu który używam to nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego?

Posted
21 godzin temu, Ori napisał(a):

Sprawdziłem na stylu Default to działa a na stylu który używam to nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego?

Nie które style maja już to dodane w css przez autorów, musisz poszukać tego w stylu i edytować pod siebie.

• Like 1

Posted
W dniu 16.03.2025 o 18:05, Majster87 napisał(a):

Nie które style maja już to dodane w css przez autorów, musisz poszukać tego w stylu i edytować pod siebie.

To by sie zgadzało bo domyślnie jest taki brązowy ustawiony a u mnie w kazdej grupie z tym oznaczeniem czerwony. Jak wpisze w wyszukiwarce w css jakąś fraze to wyskoczą mi pliki css gdzie taka fraza jest? Tylko jaką wpisać bo całość nie wyskakuje nic

Posted (edited)

Nie moge edytować powyższego postu. Znalazłem takie coś w kodzie, po jego usunięciu ramki działają ale nie wiem od czego ten kod i czy moge go usunąć? Czy on odpowiada tylko za te ramki? Bo zauważyłem też że i plakietka która koło 3 kropek na ss moim traci kolor.  a i suwak też zginął zrobił sie na domyślny

/* Trofea #3 */
.ipsAreaBackground_light.ipsPad_half ol.ipsDataList.ipsList_inline li:nth-child(3) i.fa.fa-trophy {
    color: #965A38;
    font-size: 16px;
}

.ipsComment_highlighted:not(.ipsBox_transparent):not(.ipsModerated):not(.ipsComment_selected):not(.ipsComment_popular ) {
    box-shadow: 0px 0px 0px 1px rgba( 228, 0, 0, 0.6 ), 0px 0px 0px 5px rgba( 228, 0, 0, 0.15 );
}

.cAuthorPane_badge:not( .cAuthorPane_badge--rank ) {
  background-color: rgb(228, 0, 0);
} 

#rotator_body .swiper-pagination {
  position: absolute;
  top: unset;
  bottom: -50px;
  left: -550px;
  right: unset;
  opacity: 1;
} 

#rotator_body .swiper-pagination-bullet-active {
  background: #ca452f !important;
  box-shadow: 0 0 10px #ca452f;
} 

#rotator_body .swiper-pagination-bullet {
  width: 14px;
  height: 14px;
  background: #15151a;
  opacity: 1;
} 

[data-membergroup="4"].ipsComment_highlighted .ipsBadge_highlightedGroup,
[data-membergroup="6"].ipsComment_highlighted .ipsBadge_highlightedGroup,
[data-membergroup="7"].ipsComment_highlighted .ipsBadge_highlightedGroup {
    --badge--background: rgb( 228, 0, 0 );
    --badge--color: rgb( 255, 255, 255 );
}

.cAuthorPane_badge:not( .cAuthorPane_badge--rank ) {
    background: rgb( 78, 192, 192 );
    border: 2px solid rgb( var(--theme-area_background_reset) );
    border-radius: 50%;
}

::-webkit-scrollbar {
  	width: 10px;
}

::-webkit-scrollbar-track {
    border-radius: 0;
    background-color: rgb( var(--theme-area_background_reset) );
}

::-webkit-scrollbar-thumb {
    background: #279688;
    border-radius: 32px;
}

Edited by Ori
  • 2 weeks later...
Posted

Dzięki to działa. Tylko teraz jak zrobić aby te plakietki miały kolor jak na Screenie bo czerwony mi zginął a chciałbym dla każdej z grup inny kolor. 

image.png.6897b27b8cde5ceb7df90780d8ad8aa6.png

Posted
4 godziny temu, DawPi napisał(a):

ipsBadge_highlightedGroup

Ja zielony to nie bardzo wiem jak tego użyć. Mógłbyś mi podać przykład jakiś jak do danej grupy to przypisać i ustawić kolor?

Posted
23 godziny temu, Ori napisał(a):

Ja zielony to nie bardzo wiem jak tego użyć. Mógłbyś mi podać przykład jakiś jak do danej grupy to przypisać i ustawić kolor?

Przejrzyj wszystko wcześniej, masz tam wszystko

Posted
W dniu 30.03.2025 o 21:08, Majster87 napisał(a):

Przejrzyj wszystko wcześniej, masz tam wszystko

Tak ale jak użyje 

[data-membergroup="4"].ipsComment_highlighted .ipsBadge_highlightedGroup

To wszystkie ramki mają 1 kolor i id grupy także 1 kolor nie idzie zmienić dla innej grupy innego koloru. Także myślałem że ktoś poratuje kodem na te plakietki aby ustawić osobno kolory.