Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Chcę stworzyć projekt skupiający się na tematach społecznych, takich jak samotność, depresja, problemy emocjonalne, uzależnienia, historie ludzi - wstępnie chciałbym aby działało to jak "Wirtualna grupa wsparcia, w której możesz się wygadać", z czasem rozwinąć o jakieś poboczne tematy, które można podpiąć pod moją nazwę i slogan, rozwinąć funkcjonalności o API AI. Długo myślałem, jaki to ma mieć format i Invision Community Suite wygląda jak coś czego potrzebuję, połączenie bloga, stron i artykułów z forum dyskusyjnym na jednej, przejrzystej, ładnie opakowanej stronie. No, ale z racji, że jest to moja bardziej "Zajawka" niż coś na czym chcę zarabiać pieniądze (docelowo chciałbym to doprowadzić do stanu w którym zacznie się to po prostu samo opłacać hosting, domena, reklama, licencja - i tyle). 

To mam kilka pytań -
Czy IPS na sam start jest dla mnie w ogóle dobrym pomysłem? Podoba mi się w nim wszystko - poza ceną 90$ miesięcznie, to na początek trochę duży koszt stały, czy można jakoś uzyskać ofertę Cloud dla indywidualnego klienta - nie firmy o zmniejszonych zasobach/cenie? 
Jakie są największe zalety i wady Cloud hoostingu dla funkcjonowania, budowania i promowania mojej strony?
Najtańsza wersja cloud nie posiada hostingu w Europie, czy wpływa to zauważalnie na płynność funkcjonowania?

Co tak naprawdę zawiera cloud hosting

Kupienie Self Hosted - Tu już jestem bardziej optymistycznie nastawiony, chociaż pytanie - wydać raz 540$ i?
Mogę używać tej licencji dla kilku projektów? Czy 1 licencja = 1 domena na zawsze i już nie mogę jej zmienić
Czy można jakoś dogadać się z nimi na wykup licencji np. w kilku ratach?

Jakie są największe różnice między Cloud i Hosted? 

Jakiego hostingu potrzebuję aby to uciągnął? 

Macie jakieś dodatkowe wskazówki, rady?