Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po bardzo długiej przerwie wróciłem do świata IPS i obecnie szykuje instalacje IC5 ale napotkałem błąd związany z Nexusem, mainowicie dodałem formę płatności Stripe - Card, ale nie pokazuje się ona na front endzie, próbowałem każdej możliwej opcji Stripe oprócz SOFORT bo ta została wycofana ale nie udało mi się sprawić by Stripe pojawił się na frontendzie, w ACP -> Invoices -> mogę pobrać płatność używając tej formy płatności ale cały formularz też jest jakiś zepsuty bo wpisując numer karty czy jej ważność czy nawet CVC to nie pokazuje bym cokolwiek wpisywał, czyżby nie zaktualizowali Stripe w v5 czy to jednak ja coś źle robię?

Nothing is impossible.

Opublikowano

Tak, zapisało się i tak jak wspomniałem forma płatności jest wykrywana w ACP - ale zbugowana ale po stronie frontu już nie, w subskrypcjach np. mając tylko tą formę płatności włączoną to mi system wyrzuca błąd o braku form płatności.

Nothing is impossible.

• Manager
Opublikowano
3 godziny temu, Codepixel napisał(a):

Tak, zapisało się i tak jak wspomniałem forma płatności jest wykrywana w ACP

No to wiadomo, bo tam nią zarządzasz.

Hm, no to dziwne.

5 godzin temu, Codepixel napisał(a):

ale cały formularz też jest jakiś zepsuty bo wpisując numer karty czy jej ważność czy nawet CVC to nie pokazuje bym cokolwiek wpisywał, czyżby nie zaktualizowali Stripe w v5 czy to jednak ja coś źle robię?

Aaaa może masz jakieś problemy JS?! Dasz link do forum? Zobaczę ten front end.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

W konsoli nie wyświetla się żaden błąd

image.thumb.png.de3ef97d5c112021b31c905e72f92177.png

ustawienia ACP:

image.thumb.png.1681f3f096630e429efe8b3d5732089e.png

EDIT:
przepraszam, wyświetla się jeden błąd ale nie w tym miejscu gdzie powinien się pojawić Stripe i podejrzewam że jest to spowodowane tym iż usunąłem dane bilingowe (ich element w zbadaj element) by ukryć dane:

image.png.8c9509da6ca10bc33a16e7bbec453894.png

image.png.92ab7a5d80198c6d90593482ec869641.png

Edytowane przez Codepixel

Nothing is impossible.

Opublikowano

Czasami nie wyświetla metody płatności jak jest źle skonfigurowana. Spotkałem się z takim błędem. Sprawdź dokładnie webhook Stripe czy dobrze ustawiłeś i poprawność API czy jest zgodna z domeną. Jak nie pomoże sprawdź logi błędów. Ten błąd js nic nie znaczy bo jest związany z innym polem.

Opublikowano
3 godziny temu, DawPi napisał(a):

To odkryj to pole i sprawdź. ;)

nawet nie usuwając tego pola ręcznie by go ukryć do screenshota, płatność dalej się nie pokazuje :(

Godzinę temu, Split napisał(a):

Czasami nie wyświetla metody płatności jak jest źle skonfigurowana. Spotkałem się z takim błędem. Sprawdź dokładnie webhook Stripe czy dobrze ustawiłeś i poprawność API czy jest zgodna z domeną. Jak nie pomoże sprawdź logi błędów. Ten błąd js nic nie znaczy bo jest związany z innym polem.

po stronie Stripe wszystko jest dobrze skonfigurowane

no nic, zgłoszę to do IPSu może oni coś wymyślą

Nothing is impossible.