Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Korespondencja seryjna.

AlphaMale

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym wysłać korespondencję seryjną do wszystkich użytkowników mojego Forum. Wchodzę w ACP, w zakładkę Korespondencja seryjna, następnie UTWÓRZ WIADOMOŚĆ, wpisuję treśc wiadomości + tytuł, zaznaczam grupę "Użytkownik" oraz drugą grupę, która jest grupą podstawową u mnie na Forum, daję na KONTYNUUJ i dostaję podgląd wiadomości wraz z informacją:

Wysyłanie korespondencji seryjnej do 233 użytkowników

Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że na Forum mam prawie 6000 użytkowników. Co może być powodem tego, że nie mogę wysłać do wszystkich?

Z góry dziękuję,

pozdrawiam,

AM

• Manager

Witaj,

może to, że reszta ma ustawioną inną grupę? :)

Parę rzeczy z Twojego postu mi się nie zgadza.

Nie ma takiego menu, nie ma opcji zaznaczania wysyłania do drugich grup. To jak to jest? Jaką masz wersję forum?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

3.0.3

Użytkownicy -> Bulk Mail

Chyba że o czymś nie wiem i jest inna możliwość wysyłania korespondencji na maila?

może to, że reszta ma ustawioną inną grupę?

Zaznaczyłem WSZYSTKIE grupy jakie mam na liście i... pokazuje że wyśle do 248 użytkowników.

3.0.3

Użytkownicy -> Bulk Mail

Chyba że o czymś nie wiem i jest inna możliwość wysyłania korespondencji na maila?

Zaznaczyłem WSZYSTKIE grupy jakie mam na liście i... pokazuje że wyśle do 248 użytkowników.

Dopiero od jakiegoś IPB standardowo zaznaczono, że userzy dostają mejle od administracji.

A przedtem musiał użytkownik sam to zaznaczyć z tego co wiem.

Ja mam 25 k userów i tez śle tylko do 20 k.

Chyba nic nie pokiełbasiłem.

• Manager

No ok, ale czy honorujesz ustawienia użytkowników tak, jak napisał Kacperex?

---

No ok, ale czy honorujesz ustawienia użytkowników tak, jak napisał Kacperex?

Nie zwracałem na to kompletnie uwagi i chyba nie w tym leży problem, bo moje Forum stoi na IPB od około miesiąca - a wcześniej stało na phpbb przemo. Od razu po konwersji na IPB przeszedłem na 3.0.3 - i opcja otrzymywania wiadomości od administratorów nie mogła się sama losowo ustawić na "tak" dla 248 użytkowników...

• Manager

Nie zwracałem na to kompletnie uwagi i chyba nie w tym leży problem, bo moje Forum stoi na IPB od około miesiąca - a wcześniej stało na phpbb przemo. Od razu po konwersji na IPB przeszedłem na 3.0.3 - i opcja otrzymywania wiadomości od administratorów nie mogła się sama losowo ustawić na "tak" dla 248 użytkowników...

Huh, a tak poza tym, to tej opcji już nie ma w panelu. Co jest bardzo dziwne, bo w panelu kontrolnym jest możliwość, włączenia lub wyłączenia tej modyfikacji.

Wykonaj takie zapytanie:

UPDATE ibf_members SET allow_admin_mails = 1

I sprawdź wtedy.

EDIT:

a tu masz wyjaśnienie: http://community.invisionpower.com/topic/290164-suggestion-allow-bulk-email-to-all-users-all-users-in-a-group/page__view__findpost__p__1839985

• Lubię to 1

---

• Manager

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.