Skocz do zawartości

Problemy ( i ich brak? ) po aktualizacji do 3.0.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zacznę od tego, że zawsze po każdej aktualizacji coś nie działało. Chociażby Slide Login trzeba było na nowo instalować, Global Forum Message itd.

Aż tu nagle, nastawiony na takie same problemy po upgrade do 3.0.4 zostałem zaskoczony tym...że wszystko działa.

Wszystkie hooki, dosłownie wszystko zostało nienaruszone. Pierwsze wrażenie - "O Boże, zrobili w końcu coś porządnie", ale teraz widzę że chyba tak do końca nie jest. Tutaj na forum zauważyłem np. że slide login nie działa tak jak powinien, poza tym są błędy skina, więc chyba mój przypadek jest jakiś "inny"

Nie piszę po to żeby się tym pochwalić, po prostu mam teraz problemy, które trudno zdiagnozować.

Na pierwszy ogień - Custom Meta Tags. Teoretycznie wszystko działa, jest poustawiane i włączone, ale dzisiaj nagle google zaczęło w wynikach wyszukiwania podawać "losowe" meta tagi, tak jak miało to miejsce przed instalacją hooka. Zainstalowałem go na nowo w nadziei że to rozwiąże problem, ale chciałbym zapytać jego Twórcę - czy ten hook będzie dalej działać w 3.0.4 ?

Edytowane przez Yanush
261-minizoom.jpg

• Manager
Opublikowano

Mowa o moim modzie? Bo napisałeś to tak enigmatycznie, że nie wiadomo.

Jeśli tak to jak widać wszystko działa dobrze tutaj. :) A te losowe meta tagi to na stronie głównej czy w tematach/forach?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

No jasne że Twój:P , na stronie głównej właśnie, są losowe tagi.

A mówiąc dokładniej: wyświetlają mi się teksty systemowe, np. "Zmień widoczność tej kategorii", albo pojawia się tam opis losowo wybranego, jednego podforum z całego forum. ( dokładnie tak było w czasach kiedy nie miałem tego hooka )

A ten efekt był "opóźniony" dopiero kilka dni po aktualizacji się objawił ( tyle zabiera czasu, żeby google zaktualizowało swój indeks )

Edytowane przez Yanush
261-minizoom.jpg

Opublikowano

Ok, w takim razie poczekam ( zrobiłem ponowną instalację, nie usuwałem, tylko zainstalowałem "na starą", to chyba ok nie? ) i dam później znać.

Ps. Czy Custom Meta Tags mogą się jakoś kłucić z Global Forum Message ( w sesnie wyświetalania metatagów w google? )

261-minizoom.jpg

• Manager
Opublikowano

Ok, w takim razie poczekam ( zrobiłem ponowną instalację, nie usuwałem, tylko zainstalowałem "na starą", to chyba ok nie? )

Nie robi to różnicy generalnie. :)

Ps. Czy Custom Meta Tags mogą się jakoś kłucić z Global Forum Message ( w sesnie wyświetalania metatagów w google? )

Nie.

ó.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.