Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Krzaki w postach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, w ostatnim czasie przeniosłem forum na nowy serwer, a także zrobiłem upgrade z wersji 2.1.7 na 2.3.6. Krzaki występują w starych postach, ale to już mniejszy problem, bardziej chodzi mi o to, że krzaki są też w nowych postach, które pisze się po w/w operacjach. Ponadto dodam, że litera "ó" się wyświetla, reszta - wiadomo. Ogólnie w langu nie występują krzaki, tylko w postach itp, które napisze użytkownik. Próbowałem wiele sposobów opisanych tutaj na forum, niestety żaden nie zadziałał. Proszę o pomoc, bo męczę się już z tym kilka dni.

Pozdrawiam

Edytowane przez NerX
Opublikowano

tak tak próbowałem :) Jeszcze dodam, że znalazłem na forum bodajże Twoją właśnie odpowiedź na naprawę PL znaków w szybkiej edycji i gdy to zrobiłem to, gdy zeedytuję post to wtedy mam polskie znaki.

Opublikowano (edytowane)

Tzn ogolnie tak w starych i nowych postach są krzaki. A gdy stary/nowy post zeedytuję i napisze od początku PL znaki wtedy już tych krzaków nie ma w tym poście.

Edytowane przez NerX
  • Manager
Opublikowano

Weź coś zapisz, niech się wykrzaczy, potem zajrzyj do tabeli ibf_posts, skopiuj, jak to wygląda, potem edytuj, niech się pojawią polskie znaki i znów tam zajrzyj i pokaż, jak to wygląda.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Weź coś zapisz, niech się wykrzaczy, potem zajrzyj do tabeli ibf_posts, skopiuj, jak to wygląda, potem edytuj, niech się pojawią polskie znaki i znów tam zajrzyj i pokaż, jak to wygląda.

Wygląda tak:

47289325.jpg

Dodam jeszcze, że PL znaki są tylko po szybkiej edycji posta, po normalnej nie ma.