Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na jednej ze swoich stron internetowych, przy pomocy ipbwi z powodzeniem zintegrowałem forum ze stroną:

http://www.superdomek.pl/forum/

W ipb 3 to jest dla mnie chyba zbyt duże wyzwanie.

W starej wersji zrobiłem tak, że korzystając z class_display.php dołączyłem własny nagłówek i stopkę z prawą kolumną dokładnie taką samą jak na stronie (te same pliki). W ipb3 kompletnie nie widzę takiej możliwości.

Szukałem sposobów w dołączaniu linków z systemów wymiany linków, ale nie znalazłem ani na link-vault, ani na linkujpro czy e-weblink.

Jak w ipb3 można uruchomić własny skrypt php i jego rezultat wrzucić do templatów?

• Manager
Opublikowano

Trochę mi się przeciągnęło. :)

Cóż, musisz zrozumieć, że nowe IP.Board 3.x to praktycznie nowy skrypt. Wszystko napisane od podstaw od nowa. Idee te same, kod zupełnie inny, inna logika etc.

Zatem tutaj nie można tego tak zrobić, jak to robiłeś wcześniej.

Nowe informacje do bocznego panelu możesz zrobić przy pomocy hooków, ale by to zrobić musisz trochę o tym poczytać.

Również jeśli mowa o edycji skina to jest to do zrobienia i wg mnie nawet łatwiej niż w 2.x - edytujesz jeden bit skina, który jakby zawiera całe forum.

A jego nazwa to: Główne szablony -> globalTemplate

Trochę chaotycznie to napisałem, ale na Twój temat można by napisać mnóstwo informacji, które jeśli Ty chcesz zrobić to, co napisałeś, to powinieneś zdobyć samodzielnie. Z naszą pomocą oczywiście - jesteśmy zawsze otwarci, by Wam pomagać. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ach zapomniałem podziękować :)

Zrobiłem to na zasadzie {parse include="sd_naglowek.php"} i w php można podstawić jakąkolwiek zawartość - działa bez zarzutu.

Teraz została mi trudniejsza rzecz - logowanie, wylogowanie i informacja czy zalogowany w serwisie. Wywalam logowanie z forum i zostawiam tylko swoje - przy pomocy ipbwi bez problemu się udało... ma ktoś jakieś podpowiedzi??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.