Skocz do zawartości

Rebuild cache od profilefields

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam plugin Gildi no i aby gildia powstała musi być ona zaakceptowana przez admina.

Do tej akceptacji dołożyłem zapytanie, które do Custom Profile Fields : Gildia (gdzie już mam: Kopacze, Górnicy) dopisuje nową opcję (wygląda to następująco: Kopacze, Górnicy, Ratownicy).

No i teraz potrzebuje skryptu, który przebuduje stare cache userów.

• Manager
Opublikowano

I uważasz, że po takiej dawce informacji cokolwiek ktokolwiek jest w stanie wydedukować? Jak nawet nie ma cache użytkowników. Nie wiesz o czym piszesz, a jeśli tak to jednak się nie dogadamy. No chyba, że zaczniesz nazywać rzeczy po imieniu.

A na początek wystarczy, że napiszesz w jakich polach w bazie są zapisywane dane ( konkretnie, plus struktura ), a w jakich nowe ( ta sama prośba co w poprzednich nawiasach).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

I uważasz, że po takiej dawce informacji cokolwiek ktokolwiek jest w stanie wydedukować? Jak nawet nie ma cache użytkowników. Nie wiesz o czym piszesz, a jeśli tak to jednak się nie dogadamy. No chyba, że zaczniesz nazywać rzeczy po imieniu.

A na początek wystarczy, że napiszesz w jakich polach w bazie są zapisywane dane ( konkretnie, plus struktura ), a w jakich nowe ( ta sama prośba co w poprzednich nawiasach).

Szukam linijki kodu, która Updatuje Cache z profilefields.

• Manager
Opublikowano

Wyskakuje wyskakuje.. To może napisz, jak to wkleiłeś, gdzie etc. Nie zawsze podaję gotowe rozwiązania. Jak nie znasz się na OOP to warto o tym napisać i wtedy jest inna rozmowa z taką osobą.

---

Opublikowano

Wyskakuje wyskakuje.. To może napisz, jak to wkleiłeś, gdzie etc. Nie zawsze podaję gotowe rozwiązania. Jak nie znasz się na OOP to warto o tym napisać i wtedy jest inna rozmowa z taką osobą.

Dodałem to do funkcji plugina, lecz nie działa, trzeba jeszcze jakoś wywołać globalne cache ?

• Manager
Opublikowano

Oj czekaj czekaj, bo ja podałem kod z serii 3.x, a tutaj mowa o 2.x. :)

Za bardzo skupiam się na 3.x.

Musisz jeszcze trochę poczekać.

Próbuj:

$this->ipsclass->update_cache( array( 'name' => 'profilefields', 'array' => 1, 'deletefirst' => 1 ) );

---

Opublikowano

Oj czekaj czekaj, bo ja podałem kod z serii 3.x, a tutaj mowa o 2.x. :)

Za bardzo skupiam się na 3.x.

Musisz jeszcze trochę poczekać.

Próbuj:

$this->ipsclass->update_cache( array( 'name' => 'profilefields', 'array' => 1, 'deletefirst' => 1 ) );

Hmm skrypt działa, lecz znalazłem błąd w skrypcie..

Teraz muszę po prostu edytować profilefields(nic nie ruszając)i go po prostu zapisać (wtedy dopiero widać zmiany).

;/