Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Opcje iPoints System 2.3.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak mogę zmienić nazwę z: Points: na Forum Gold: ? I gdzie mogę dodać ikonkę chodzi mi np. przed napisem Forum Gold dodać mini ikonkę Złota.

W ustawieniach w jakich działach ma pkt. dodawać ustawiłem odpowiednio. Odpisuje w temacie nie przyznaje mi points. Do tego jak mogę pkt. jako administrator komuś dodawac? Np. chcę dodać komuś 900 points.

Przepraszam nie ta ver. IPB proszę przenieść do 2.2.x i 2.3.x.

Edytowane przez Groszeq
  • Manager
Opublikowano

Jak mogę zmienić nazwę z: Points: na Forum Gold: ? I gdzie mogę dodać ikonkę chodzi mi np. przed napisem Forum Gold dodać mini ikonkę Złota.

Tylko w którym miejscu chcesz zmienić tę nazwę i dodać ikonkę? W menu czy w widoku tematu, czy gdzie?

W ustawieniach w jakich działach ma pkt. dodawać ustawiłem odpowiednio. Odpisuje w temacie nie przyznaje mi points.

Pewnie nie edytowałeś plików zgodnie z instrukcją i kod dodający punkty nie jest wykonywany. Mam prośbę - możesz czytać dokładne instrukcje i wykonywać wszystkie kroki w niej zawarte?

Do tego jak mogę pkt. jako administrator komuś dodawac? Np. chcę dodać komuś 900 points.

Nie mam zainstalowanej tej aplikacji, ale z plików odczytuję, że to powinno być w zakładce COMPONENTS w menu tejże aplikacji.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Mhmm to tak:

Jednak bez ikonki się obejdziemy... Chodzi teraz mi, aby zmienić nazwę z Points na: Forum Gold w podglądzie tematu i jak ktoś wejdzie w profil jakiegoś użytkownika też żeby wyświetlało Forum Gold a nie Points. W ACP może być Points mi to nie przeszkadza.

ed2:/ Jest jakaś instrukcja po polsku jeżeli chodzi o: edytowanie plików, aby kod dodający był wykonywalny. Bo nie mogę nic znaleść, a po angielsku tak jak po angielsku trudniej i z błędami się robi.

ed3:/ Wybieram Components ---> iPoints System ----> Member Settings ----> Wpisuje nick ---> On-hand Points wpisuje liczbe nawet mi wyświetla 4 pkt za 4 moje posty. Lecz w tematach przy moim nicku ich nie widać.

Druga opcja Points do Banku. Wybrałem punkty z banku i mam:

Points Statistics

Total Forum Members: 1

Total Forum Points: 104

Average Points Per User: 104

Total In Bank Points: 0

Total Bank Users: 0

Bank Interest Rate: 10%

Transactions Count: 0

Total Amount Transferred: 0

Jak wejdę donate points wyświetla mi, że mam 104. Lecz w tematach tego nie widać, jeszcze raz dodam do template tą jedną linijkę.

Wygląda to u mnie tak:

{$author['title']}<br />

{$author['member_rank_img']}<br /><br />

{$author['member_group']}<br />

{$author['member_posts']}<br />

{$author['member_points']}

{$author['member_joined']}<br />

{$author['member_location']}

{$author['member_number']}<br />

Może muszę {$author['member_points']} dodać <br/> ?

Edytowane przez Groszeq
  • Manager
Opublikowano

Jednak bez ikonki się obejdziemy... Chodzi teraz mi, aby zmienić nazwę z Points na: Forum Gold w podglądzie tematu i jak ktoś wejdzie w profil jakiegoś użytkownika też żeby wyświetlało Forum Gold a nie Points. W ACP może być Points mi to nie przeszkadza.

Zmień to w plikach językowych. Zapewne będzie to: cache/lang_cache/{XX}/:

• lang_topic.php
  • lang_global.php

ed2:/ Jest jakaś instrukcja po polsku jeżeli chodzi o: edytowanie plików, aby kod dodający był wykonywalny. Bo nie mogę nic znaleść, a po angielsku tak jak po angielsku trudniej i z błędami się robi.

Nie ma instrukcji. Po co Ci do czegoś takiego instrukcja? Jeśli tego nie potrafisz zrobić to zadaj konkretne pytania czego, a spróbujemy Ci to wyjaśnić.

ed3:/ Wybieram Components ---> iPoints System ----> Member Settings ----> Wpisuje nick ---> On-hand Points wpisuje liczbe nawet mi wyświetla 4 pkt za 4 moje posty. Lecz w tematach przy moim nicku ich nie widać.

Nie edytowałeś dobrze plików.

Może muszę {$author['member_points']} dodać <br/> ?

Nie. Raczej zainteresuj się edycją pliku sources/action_public/topics.php.

---

Opublikowano

Lang Global:

"Logged in as: ",

'msg_new' => "%s New Messages",

'offline' => "Sorry, the boards are offline at the moment",

'log_out' => "Log Out",

'dont_wait' => "Or click here if you do not wish to wait",

'stand_by' => "Please stand by...",

'your_messenger' => "Your messenger",

'log_in' => "Log In",

'tb_points' => "Forum Gold",

);

?>

Lang_Topic:

'Forum Gold' => "Forum Gold",

'donate_points' => "Forum Gold",

'edit_member' => "(Edit Member)",

);

?>

Opublikowano (edytowane)

Smiga teraz jeszcze od nowa te pliki...

ed2:/ Jeżeli wrzuce pliki, które trzeba edytować w podstawowej formie + instrukcje co i gdzie, to mogę liczyć na wpisanie tego? Ponieważ może nie odpowiednio wklejam, może muszę ominąć jakiś znak po, którym każą wkleic.

Edytowane przez Groszeq
  • Manager
Opublikowano

ed2:/ Jeżeli wrzuce pliki, które trzeba edytować w podstawowej formie + instrukcje co i gdzie, to mogę liczyć na wpisanie tego? Ponieważ może nie odpowiednio wklejam, może muszę ominąć jakiś znak po, którym każą wkleic.

U kogo liczyć? Nie, nie wykonujemy za kogoś tego na forum. Po prostu jeśli nie potrafisz to możesz to komuś zlecić w dziale Giełda.

---

Opublikowano

Pliki edytowałem i wszystko chodzi jak należy. Dziękuje i przepraszam za moje "nie chce mi się" :) Jeszcze nie raz pewno zajrzę.

Pozdrawiam serdecznie.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.