Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Reszta....

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Chcieli zabłysnąć, a taka jest prawda - dlaczego ona ma mi być winna grosika? Jak nie chcą być winni to niech nie ustalają cen w formie 9,99zł albo 7,98zł. Wiem, jaki to ma cel ( cieszy oko, że jakiś przedmiot jest za siedem złotych z groszami, choć w rzeczywistości jest za osiem - cena plus ten dług u kasjerki ), jednak skoro nie ma, to nie za***prza do innej kasy/zaplecze i niech mi przyniesie, to co jest moje.

W pojedynczej osoby 1 grosz to niewiele, ale dla takiego czy innego większego sklepu w skali roku może stanowić niezły przychód.

Grosikowym sklepom mówimy stanowcze NIE!

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Ta, a niech ci zabraknie grosika... To ci nawet chleba nie sprzedadzą choć cię znają... :)

Mam lepszy przykład! Wiele razy tankuję samochód za określoną kwotę. głównie jest to 50zł.

Czasem się uda 50zł, czasem minimalnie więcej, ale cyrk jest jak zatankuję za 49,88zł (przykładowo). Kasjerzy są na tyle kumaci, że wykminili że nie tankuję przykładowych równych 10-litrów (bo wyszło np. pół litra więcej), tylko za kwotę równą 50zł.

Idę do kasy, a tam wyszczerzony gostek mówi mi 50zł :) .

W takich sytuacjach pytam się zawsze czy się z Ch**em na łby nie pozamieniał(a).

Zawsze dostaję odpowiedź... Ale i tak nie mam wydać :)

A co mnie to obchodzi, albo czekam na resztę (chodzi, biega, lata, po ludziach rozmieniając kasę), albo wyciągam kartę. Czasem na stacji nie zliczają też dodatkowych grosików (49,88) a mówią 49,80zł ale jest to rzadkość.

Na stacji mało kto zwraca uwagę (z tego co zauważyłem) na to jak świerzbią nas na 10, 15gr. Albo ludzie mówią OK. Nie ma Pani to trudno. Albo, nawet nie wiedzą za ile zatankowali (bo patrzeli na litry).

A to jest dopiero kasa w skali roku!!!

Edytowane przez santoz
  • Manager
Opublikowano

Nie mów, bo ja na stacjach nie narzekam. Zauważyłem, że do 20gr powyżej pełnej kwoty (głównie 100zł - 2 litrowy silnik lubi się napić ) liczą jak 100zł.

Poniżej 100zł ( 99,85zł ) też wydają

Może nie tankujesz jak na Orlenie.. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Tankuję wszędzie, nie przywiązuje się do stacji :P

Najczęściej na BP bo stoi zawsze jak mi zaczyna brakować paliwa :)

Największe złodzieje są na BP właśnie. :)

Mam 1.8 i pali koło Szóstki :) (francuz) :)

Edytowane przez santoz