Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, ponieważ chciałem przenieść userów online w nagłówek strony i mi nie wyświetla ilości... tylko sam tekst 'aktywnych online'. To samo jest jak przekopiuje caly dol w inne miejsce. Brakuje zmiennych. Czemu i jak to obejść?

• Manager
Opublikowano

'Czemu' brakuje zmiennych? Może dlatego, że ich tam nie podałeś? Dlatego, że plikach tego nie zakodowano?

Cóż - trzeba również przekopiować zmienne, potem poszukać kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie statystyk, potem kodu za górę, dodać drugi do pierwszego, sformatować skin i voila.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

to jak to zrobić? bo np chciałbym, żeby ilość zarejestrowanych userów i ilość osób online wyświetlała się w nagłowku.

• Manager
Opublikowano

Napisałem Ci, jak masz się do tego zabrać. W chwili obecnej, będąc chorym i wybierając kto ma nad tym spędzić ok. 30min wybieram Ciebie, z racji tego, że mi się zwyczajnie nie chce bo jestem osłabiony i idę leżeć. Dostałeś wędkę, trzeba teraz złowić parę rybek. :)

---

Opublikowano
:) to zdrowiej szybko. Ja nie mam zielonego pojęcia o zmiennych, gdzie tego w ogóle szukać ani o php. Może jakbym miał lepszą podpowiedź, pewnie bym coś wykombinował, jak na polaka przystało :(
  • Manager
Opublikowano

Jak na Polaka to czekasz na gotowe szczerze mówiąc. :)

Gdzieś bodajże widziałem nawet tutorial lub modyfikację do tego. Sprawdź oficjalne forum oraz IM, bo na 99% jeśli widziałem to tam.

---

Opublikowano

Wiesz, nie chcę nic mówić, po prostu jak czegoś nie wiem, to pytam na forum, bo od tego jest, a skoro ktoś Ci mówi, poszukaj, to jaki to ma sens ... :). Poszukam pytając się na innych forach

• Manager
Opublikowano

Inaczej, tutaj nie ma co pomagać tylko zrobić za Ciebie wcale nie taką prostą i łatwą operację. Może nigdy nie robiłeś nic w PHP i wydaje Ci się, że to wszystko to takie proste klocki lego, ale tak nie jest. Co innego prosić o pomoc z modyfikacją, jakimś ustawieniem, problemem, a co innego prosić by ktoś siadł przy tym na ok. 30-60min i Ci to robił.

Jeśli naprawdę tego potrzebujesz, ale nie masz wiedzy, by to zrobić z czyjąś pomocą to napisz w dziale giełda, a być może zgłosi się ktoś, kto ma predyspozycje, by to zrobić.

Napisałem Ci, co powinieneś zrobić, mniej więcej schemat postępowania, ale jak zauważyłeś, nie znasz się na tym i masz prawo do tego.

Gdyby to było jeszcze jakieś rozsądne rozwiązanie to bym to spróbował zrobić, ale wg mnie tylko niepotrzebnie udziwniasz forum czymś takim.

---