Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem spytać ile można max minut wpisać , żeby forum chodziło płynnie , szybko , ale i żeby wyswietlalo w miare duza ilosc userow , przy 2k odwiedzinacch dziennie , nie wiem czemu ale mam ustawione na 3600 minut i pokazuje dalej tyle samo co na 15 minutach... a forum chodzi wolniej.

Opublikowano

a szlo by cos zrobic tak , zeby pokazywało userow online od 3 godzin ? nie chodzi mi o moda.. chyba ze istnieje taki ale na pewno nie chce zeby byli wyswiettlani w osobnej tabeli najlepiej zeby byli wysiwetlani w tej tabeli userow online.. Sorry ze sie caly czas sugeruje vB .. wiem ze vB to nie IPB ale.. w vB jest takie ustawienie ze pokazuje userow sprzed kilku a nawet sprzed kilkudziesieciu godzin na forum jako online... szlo by cos takiego ?

• Manager
Opublikowano

No to zrób taki myk jak chcesz nabić staty..

Wpisz tam jakąś dużą liczbę minut ( sam nie wiem ile. 1000 ? ), ale zmień komunikat na stały w plikach językowych na np."użytkowników aktywnych przez ostatnie 30 minut" gdzie 30 będzie wpisane na sztywno w pliku językowym ( lang_boards.php lub lang_global.php ).

:huh:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

tak mialem ale zamulalo forum... a pokazywalo tylee samo userow co teraz a mam na 60 minut ustawione ;]

chyba zeby szlo tak zedytowac moda i kod forum , zeby wyswietlalo moda albo samych userow z moda w tabeli userow online ?

• Manager
Opublikowano

Wiesz, wyświetla tyle userów ile jest tak naprawdę 'na sesji', a ile jest na sesji definiuje ta liczba minut. Powyżej niej po prostu kasuje sesje.

Wydaje mi się, że wszystko jest w porządku, tylko Tobie się wydaje, że powinno być więcej ;-)

Tego Ci ot tak nie powiem, być może i by się dało, ale potrzeba z tym pogłówkować.

---

Opublikowano (edytowane)

nie no... wg mnie jest tyle ile ma byc tylko chce zeby bylo ciut wiecej :huh:

PS. a najbardziej zadziwiajace jest to.. ze sie zbliza wlasnie godzina 22 to wbija masa gosci i nie wiem czy to boty , czy co...

Edytowane przez bukiet
  • Manager
Opublikowano

Arhh :huh: Wracamy do punktu wyjścia..

No to może: PZ-Bouncy Simulated Activity v4.0.0

This mod adds fake sessions into your database making members who are not online appear online, and in random locations around the forums. It will grab random members from your database and display them as logged in effectively making your forum look more active. You can define the amount of sessions to be added and the total amount of sessions to be active.

---

• Manager
Opublikowano

Pamiętam, że na testowym forum 'ładnie działał'.

Sam nie wiem, co mam Ci polecić, nie polecam i nie rozumiem praktyk sztucznego podbijania ruchu i aktywności.

Jeśli masz dobre forum to ruch i userzy sami się znajda, jeśli nie.. :huh:

---

• Manager
Opublikowano

Hm, znam tylko jedno legalne podbicie - zwiększenie popularności forum ;-)

Sam przyznaj - jak chcesz to inaczej zrobić? Można kombinować, ale czy gra warta świeczki? Czy o forum świadczą statystyki czy jego zawartość?

---

Opublikowano (edytowane)

postanowiłem zainstalować to... po raz kolejny ale mam blad..

linia : 231 pliku class_session.php

$this->manage_board_sim();

Fatal error: Call to undefined method session::manage_board_sim() in /home/proac/public_html/sources/classes/class_session.php on line 231

taki mi wyplówa komunikat wyszukiwarka....

Edytowane przez bukiet
Opublikowano

przeciez dodalem do pliku :

//-----------------------------------------
	// Bouncy Simulated Activity?

$this->manage_board_sim();

// End Bouncy Simulated Activity?