Skocz do zawartości

Kod HTML aplikacji w trybie developera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Dlaczego w trybie IN_DEV dla developera nie może się załadować kod HTML dla aplikacji? Wszystkie standardowe działają, ale moje nie, poza trybem developer działa idealnie - w czym rzecz?

PS. Dziwna sprawa... Szukając klasy odpowiedzialnej za skina to: class skin_fg_1, a skrypt szuka funkcji: class skin_fg_0. W czym problem?

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

Witaj,

OK, odpisując mi na PW zagram trochę nie-fair, jak Ty. Opisz mi punkt po punkcie jak zrobić, aby tryb DEV działał w 100% poprawnie. Tylko nie pisz, że dokumentacja jest, bo ona zawiera błędy, co wiele razy udowodniono na IPS Tracker w zgłaszanych błędach. Ja Ci opiszę swoje po kolei.

1. W pliku conf_global.php zmieniam zmienną IN_DEV na 1.
  2. W katalogu cache, a dokładniej lang_cache dodaję katalog master_lang i ładuje do niego zawartość z katalogu 1.
  3. W katalogu cache, a dokładniej skin_cache dodaję katalogi: master_skin, master_skin_xml, master_skin_xml i w ACP uruchamiam narzędzie zwane "Create Master PHP Templates Directory"
  4. Dla przebudowy CSS stosuję zasady: tworzę katalogi w public/style_css - master_css, master_css_xml, master_css_lofi i w ACP przebudowuję je przy wykorzystaniu funkcji do tego ( nie pamiętam nazwy... )
  5. Sprawdzam widok forum i nie ma CSS ( aplikacje IPS Calendar nawet nie działają przy SEO linku - powód? http://www.domena.com/calendar/public/style_css, więc błąd, tak mi się wydaje... ), a przy aplikacjach nie działa TYLKO ich kod HTML, inne działają.

Napisz mi, że robię coś źle i daj wskazówki, ponieważ nie mam ochoty 5 raz wysyłać plików na FTP, nawet przy nadpisywaniu plików z automatu...

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Ej ej, nie tym tonem, ok? Nie każ mi coś robić, ok?

I to, że nie masz zamiaru wysyłać coś 5 czy 10 razy to nie jest moim problemem.

-----

Nigdy nie napisałem, że nie mam błędów w trybie DEVa. Pisałem, lub miałem napisać, że mimo błędów wyjątków wszystkie narzędzia działają.

Jeśli masz problem z devem i jesteś pewny, że są bugi, to je zgłoś w trackerze IPSu.

Ja jakoś nie zaprzątam sobie głowy tymi komunikatami błędów tylko robię aplikacje i jak widać z powodzeniem.

Helloł, więcej działania, mniej bajdurzenia. :)

[ + ]

Zagranie nie fair na PW? Czy to, że nie mam zamiaru nic robić za Ciebie dla Ciebie na Twoim serwerze, bo może zwyczajnie nie mam ochoty jest nie fair? Nie fair jest to, że nazywasz to nie fair.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.