Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam dziś bawiąc się paczką językową (mam angielską) chciałem zrobić jej kopie i poprzez zabawę w niej w pewnym momencie wyrzuciło mi białą stronę i tu niestety problem się zaczął bo forum upadło. Wchodząc z każdego linka (nawet do acp) wyświetla tylko białą stronę. Usunąłem z serwera skopiowaną paczkę (trochę problemów było bo pokazywało że są to zdalne pliki ale dałem radę) nawet istniejącą nadpisałem plikami zapasowymi którą miałem na dysku i nic nie pomaga. Skorzystałem z tego tematu: KLIK! ale nic to nie dało żadnych błędów mi nie pokazuje tylko białą stronę.

Proszę o szybką pomoc

Pozdrawiam

Kucyk

Ps. Aha dodam że to wszystko dzieje się na ff wchodząc przez ie wyrzuca mi:

Witryna sieci Web nie może wyświetlić strony 
HTTP 500  
  Najbardziej prawdopodobne przyczyny:
•Trwa konserwacja witryny sieci Web.
•Witryna sieci Web zawiera błąd programistyczny.

Możesz spróbować wykonać następujące czynności: 
    Odśwież stronę. 

Przejdź do poprzedniej strony. 

Edytowane przez Kucyk
  • Manager
Opublikowano

Nadal optuję, że pojawia się tam jakiś błąd. Jeśli po tych zmianach nie pojawia się kod błędu PHP to być może serwer się zawiesił. Napisz do jego administracji, by to sprawdziła. Jak ten trop będziemy mieć sprawdzony, to pójdziemy dalej, ale na 99% obstawiam właśnie tam przyczynę.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witam

Okazało się że miałem na serwerze wyłączone pokazywanie błędów php. Aktualnie się wyświetla:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/maxim20/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1710 Stack trace: #0 /home/maxim20/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php(498): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/maxim20/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(75): ipsRegistry::init() #2 /home/maxim20/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(62): ipsController->init() #3 /home/maxim20/public_html/index.php(24): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/maxim20/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1710

• Manager
Opublikowano

Było o tym błędzie trochę na forum:

Jeśli sam sobie nie poradzisz to musisz napisać ticket do IPSu, który to poprawi od wewnątrz - konieczne będzie wysłanie za wielką wodę danych do FTP i ACP.

---

Opublikowano

No było ale w tych tematach nic raczej sensownego nie ma co do mojego problemu. Serwer raczej mam dobry. Od ponad 2 lat na nim siedzę i nigdy nie miałem z nim problemów kodowanie bazy mam latin2 aby nie mieć krzaków (utf8 mi krzaczyło) nie przenosiłem forum ani nie stawiałem nic na nowo oraz nie bawiłem się w pisanie skryptów php bo aż tak zaawansowany nie jestem. Po prostu chciałem pobawić się paczką językową a dokładnie tłumaczyć pliki poprzez acp nie pamiętam czy co dokładnie zrobiłem ale chyba chciałem to tłumaczenie zamknąć i wcisnąłem kill session? Nie jestem pewny i po tym mi wyrzuciło białą stronę gdzie teraz pokazuje ten błąd. Co jest przyczyną tego błędu i jak go naprawić?

• Manager
Opublikowano

Przy tym imporcie musiało się coś podziać na serwerze, co wywaliło cache. Jaki masz rozmiar tabeli cache_store?

Naprawić może IPS - z dostępem od wewnątrz. Przyczyn może być wiele i bez sprawdzenia tego w ten sposób niewiele można powiedzieć, niestety.

---

Opublikowano

No więc IPS jednak nie jest tak wspaniały i nie naprawia wszystkiego od razu...

Hello Lucas,

Something very strange seems to have happened.
Looking at your database, ibf_members is not only empty but is the wrong structure for an IP.Board 3.0.

You should contact your host and ask them if there were any problems before this started to occur. IP.Board of course won't randomly delete data or alter database structure, so I'm thinking perhaps there was some kind of issue with the server.

You'll likely need your host to restore the soonest backup they had from before the problems started.

Thank you,
Mark Wade
Invision Power Services

• Manager
Opublikowano

Wspaniały nigdy nie był, ale wyjaśnił, co powinieneś zrobić. Mógłbym ja na to również spojrzeć, ale już w ramach płatnej usługi. Ty podejmujesz decyzje.

---

Opublikowano

Wspaniały nigdy nie był, ale wyjaśnił, co powinieneś zrobić. Mógłbym ja na to również spojrzeć, ale już w ramach płatnej usługi. Ty podejmujesz decyzje.

A ile taka usługa by kosztowała? Napisałem już do hostingu z prośbą o backup. Ja nie wiem ani chwili się nie cieszyłem że mam tą licencję od czwartku dzień w dzień zawsze coś. Już 3 razy instalowałem to forum od 2.3.6 aby pozbyć się błędów a wczoraj już nawet skina w końcu zrobiłem i wszystko było pięknie a tu nagle bum. Pewnie jak backup nie pomoże to znowu postawie forum od 2.3.6. Już teraz na wszelki wypadek wgrywam kopię bazy danych z 2.3.6 :)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.