Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj wszystko z panelem admina było OK a dzisiaj, gry probuje przejsc do zakladki "Użytkownicy" pojawia mi się komunikat:

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

Dzisiaj rano instalowałem dodatek (IM) Global Forum Message.

Czy ten błąd ma coś wspólnego z tym dodatkiem?

Wie ktoś jak to naprawić?

Opublikowano
Error Number: 1267

Error: Illegal mix of collations (latin2_general_ci,IMPLICIT) and (utf8_polish_ci,COERCIBLE) for operation 'like'

IP Address: xxxx

Page: /forum/admin/index.php?adsess=283ae0b9693020944780ae5dc34cb1df&app=members

...

mySQL query error: SELECT COUNT(*) as count FROM _forum_members m LEFT JOIN _forum_profile_portal pp ON ( pp.pp_member_id=m.member_id )

LEFT JOIN _forum_pfields_content p ON ( p.member_id=m.member_id ) WHERE m.members_l_display_name LIKE '%michaĺ.%'

A wiesz jak dokładnie ten błąd naprawić?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Masz niejednolite kodowanie w bazie. Musisz ujednolicić wszystkie tabele i pola w tabelach do jednego kodowania.

W kazdej tabeli mam latin2_general_ci, przy niektórych polach nie mam wogole ustawionego kodowania, ale ogólnie w tabeli jest ustawione. Czy to może mieć wpływ?

Opublikowano

Masz niejednolite kodowanie w bazie. Musisz ujednolicić wszystkie tabele i pola w tabelach do jednego kodowania.

W każdym polu tekstowym w bazie mam kodowanie latin2. W każdej tabeli mam takie samo kodowanie.

Wszystko działało wcześniej. Po instalacji tego dodatku może coś się zepsuło ;/

• Manager
Opublikowano

Nie sądzę. On pokazał, że coś jest nie tak:

mySQL query error: SELECT COUNT(*) as count FROM _forum_members m LEFT JOIN _forum_profile_portal pp ON ( pp.pp_member_id=m.member_id )
LEFT JOIN _forum_pfields_content p ON ( p.member_id=m.member_id ) WHERE m.members_l_display_name LIKE '%michaĺ.%'

Sprawdź te tabele pod kątem jednolitego kodowania:

• _forum_members
  • _forum_profile_portal

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Sprawdź te tabele pod kątem jednolitego kodowania:

• _forum_members
  • _forum_profile_portal

Wiesz co no nie widze, zeby cos bylo nie tak.

Może Ty coś zauwazysz:

post-1608-1261985423,6156_thumb.jpg

post-1608-1261985440,0029_thumb.jpg