Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W jaki sposób można wyłączyć kolorowanie składni dla tagu

?

Chodzi mi o to żeby [code] był prostym tagiem w którym jest właściwie tylko ramka, kolor tła no i <pre>

A do tego chciałbym jakiś inny tag (powiedzmy [sma]) który działał by tak jak [code] (kolorowanie itd).

Dużym problemem było by stworzenie tag'ów będących połączeniem

i np [php] ?

Opublikowano (edytowane)

Na pierwsze pytanie sporobuje Ci odpowiedziec,

Wchodzisz w Panel Administracyjny -> Wygląd -> BBCode

wybierasz Tag jaki Cie interesuje i w miejsce "Na co zmienic BBCode"

Wklejasz

<table width="10%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="kolor obramowania">
 <tr>
 <td><b><font color="kolor tekstu">tekst</font></b></td>
 </tr>
 <tr>
   <td bgcolor="kolor tła"><font color="black">{content}</font></td>
 </tr>
</table>

Edytowane przez Arthas
  • Manager
Opublikowano

Obawiam się, że to za dużo zmian w plikach. Próbuję właśnie to znaleźć w plikach: admin/sources/classes/bbcode/, ale skoro nie mogę na szybko znaleźć i rozeznać się w kodzie to znaczy, że to nie takie proste. :-)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ok, powiedzmy że to mam zrobione.

Ograniczyło się do zmiany nazwy klasy (przykładowo na codeprint) w ustawieniach BBCode'u i edycji danych tj. zamianie "pre.prettyprint" na "pre.prettyprint, pre.codeprint".

Nie wiem jeszcze jak ze spoiler'em zrobić bo zamiana:

<div class='bbc_spoiler'>

<span>Spoiler</span> <input type='button' class='bbc_spoiler_show' value='Show' />

<div class='bbc_spoiler_wrapper'><div class='bbc_spoiler_content' style="display:none;">{content}</div></div>

</div>

na

<div class='bbc_spoiler'>

<span>Spoiler</span> <input type='button' class='bbc_spoiler_show' value='Show' />

<div class='bbc_spoiler_wrapper'><div class='bbc_spoiler_content' style="display:none;"><pre class='prettyprint'>{content}</pre></div></div>

</div>

ostatnio nie skończyła mi się za dobrze i efekty tego były nieprzewidywalne(wykrzaczanie, dziwne błędy i w ogóle).

Tak czy inaczej mix spoiler'a odchodzi mi na drugi plan.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.