Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy istnieje możliwość fuzji for IPB 3.0.x ?

Chodzi o połączenie tak by na forum "matke" przeszły działy z forum dołączanego, użytkownicy oraz posty, tak by się nie rozwaliło.

Pozdrawiam,

GeXeM

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, pytanie teraz tylko czy zrobią to w ramach posiadanych licencji na oba fora, czy też za dodatkową opłatą.

Forum "matka" (moje): 1684 userów, 7979 postów.

Forum przyłączane do mojego: 1191 userów, 5970 postów.

Opublikowano

Przy takiej ilości zaryzykowałbym sam zabawę w fuzję. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale id postu jest niezmienne niezależnie od tego do jakiego topika należy. Posortować trzeba posty, pozmieniać im id, aby się nie pokrywały z id drugiego forum i pozmieniać im id topików (też się nie mogą dublować). Problemem większym są wtedy inne rzeczy typu załączniki, podziękowania, które też są przypisane do id postu, ale może nie ma tego wiele. Gorzej wygląda sprawa userów, bo z jednego forum trzeba zmienić im id i to id zmieniać też w innych miejscach min posty i topiki itd. Pracy trochę jest, ale zamienić hurtowo id usera w tabeli z postami nie jest wielkim problemem. Trochę trzeba pomyśleć, poświęcić 2-3 dni, ale jak IPS zarząda za to więcej niż 200$ - zrobiłbym sam.

Z drugiej strony ciekawe, czy mają jakiś konwerter?

• Manager
Opublikowano

Tak, mają konwerter. Kiedyś pisałem na zlecenie taki konwerter do serii 2.x i powiem Ci, że więcej zabawy z tym niż Ci się wydaje. Myślę, że mógłbym spróbować takie coś zrobić do 3.x. Tylko potrzebowałbym jakichś dwóch średnich baz do testów ( tak do 10MB ).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.