Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam problem z IP.Blog, a konkretnie z przekierowywaniem adresów. Na czym polega problem? Na nie działających odnośnikach, przykład: po kliknięci w link: http://rapgraforum.com/showentry-ray-william-johnson-beid16-from-bid1.html przeglądarka nie kieruje do tego konkretnego wpisu, tylko na stronę główną bloga, w tym przypadku: http://www.rapgraforum.com/blog.html

W momencie gdy ustawiam w 1. Tools & Settings > 2. System Settings > 3. System Enviroment > Redirect to new friendly URL format? na NIE, blog działa.

Pojawiają się jednak w tym momencie adresy, które nie są przyjazne wyszukiwarkom. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak pogodzić te dwie rzeczy? Czyli przyjazne URL, przekierowanie adresów w starym formacie na adresy w nowym, FURL oraz działający blog?

Mam zainstalowane MinervaSEO, a ustawienia FURL znajdują się w załączniku.

furlkcbz8.jpg

Edytowane przez eber

Prowadzę Rap Forum

• Manager
Opublikowano

załącznika nie widać :%-):

Nadal? Bo ja widzę.

Wg mnie źle zrobiłeś instalując MSEO. Nowe IP.Board 3.x przynosi znakomite nowości w kwestii SEO, a poza tym IP.Board ma wbudowane przyjazne linki. Również w IP.Blog.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nadal? Bo ja widzę.

Wg mnie źle zrobiłeś instalując MSEO.

Też tak uważam, że to nie był najlepszy pomysł. Teraz chcę zainstalować CSEO, bo ma świetnie rozwiązane sitemapy Google i liczę na to, że nie będzie takich problemów jak przy MSEO, którego największa wada to wyszukiwarka, która sprawia, że firefox się wysypuje po kliknięciach w wyniki wyszukiwania.

Prowadzę Rap Forum