Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

jeżeli temat umieściłem w złym miejscu, z góry serdecznie przepraszam.

Jestem adminem forum www.xboxarea.com. Jak widać forum stoi na silniku przemo. Chciałbym przenieść się na IP Board.

Przeglądałem oficjalną stronę IPB ale niestety nie potrafie sprostać tym wszystkim wyborom standard, business i jeszcze podpunktom do tego.

Czy może ktoś mi określić ile będę musiał wyłożyć pieniędzy na zakup silnika. Chodzi jedynie aby forum stało na IP Board i żeby było funkcjonalne jak inne IPB.

Czy cena jest jednorazowa? czy musze aktualizować przymusowo silnik? Czy są jeszcze jakieś koszty eksploatacji?

Czy ktoś się orientuje jak przebiega przeniesienie wszystkich danych z przema na IPB?

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi i pozdrawiam.

• Manager
Opublikowano

Witam,

jeżeli temat umieściłem w złym miejscu, z góry serdecznie przepraszam.

Nie ma za co. Jednak dział z tutorialami nie jest dobrym miejscem. Przenoszę. :%-):

Czy może ktoś mi określić ile będę musiał wyłożyć pieniędzy na zakup silnika. Chodzi jedynie aby forum stało na IP Board i żeby było funkcjonalne jak inne IPB.

Jest to koszt 149,99$ lub 420zł.

Czy cena jest jednorazowa? czy musze aktualizować przymusowo silnik? Czy są jeszcze jakieś koszty eksploatacji?

Tak jednorazowa. Więcej o cenach znajdziesz tutaj: Zakup licencji IP.Board lub innego dodatku.

Czy ktoś się orientuje jak przebiega przeniesienie wszystkich danych z przema na IPB?

Proszę: Konwersja z innego skryptu do IP.Board 3.x.

Pozdrawiam również i zachęcam do zakupu!

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

BAAARDZO dziękuje!!

PS. przejrzałem temat w którym prosisz o ew zakup lub aktualke:) i Zapewniam cię że zrobię tak abyś miał z tego opisywaną przez ciebie korzyść:%-):

• 1 miesiąc temu...
  • Manager
Opublikowano

Posiadam phpBB by przemo wersja 1.12.6 i chciałbym się przenieść na najnowsze IPB 3.05 czy może mi ktoś pomóc ?

Mogę pomóc. W jakiej formie?

I nie podpinaj się na przyszłość do czyichś tematów, dzięki. :D

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Podpiąłem się żeby mnie nikt nie opierdzielał że temat już jest a zakładam nowy, nie znam widocznie praw jakimi rządzi się to forum. Wracając do tematu, prowadzę forum na skrypcie phpBB by Przemo 1.12.6 i chciałbym się przenieść na IPB 3.

Pomóżcie w jakiejkolwiek formie, w takiej abym dokonał tego czego chcę dokonać.

Edytowane przez Ferago
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie,

Jakiś czas temu utworzyłem ten temat w kwestii ogólno informacyjnych.

Teraz już mam środki i cel.

Sprawa jest pewnie banalna jak budowa cepa, ale jako osoba kompletnie nie znająca się na tych sprawach potrzebuje pomocy na zasadzie tłumaczenia małpie:)

Jestem adminem tego forum: www.xboxarea.com. Serwer jest na Linuxpl

I chciałbym przejść na IP Board bez udziwnień, tak jak opisałem to w pierwszych postach.

Czy mógłbym kogoś poprosić o pomoc w zakupie i ew dalszych krokach przenosin?

Wiem, że ktoś kto się na tym zna może przenieść mi całą bazę danych wraz z użytkownikami, tematami itp itd. Wiem, że to kosztuje jednak nie wiem jaki jest tego koszt na dzień dzisiejszy.

Jeżeli ktoś byłby tak miły i przperowadził mnie przez proces zakupu licencji oraz ktoś kto oczywiście odpłatnie przeniósłby całą zawarość forum na nowy silnik byłbym dozgonnie wdzięczny.

W razie kontaktu podaje mail: [email protected].

Dziękuje bardzo za odpowiedź i wyczekuje kontaku:)