Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś zacząłem działać z Hooks i już mam problem. O ile z ActionOverloader nie mam problemu i są extra o tyle pojawia mi się problem z szablonami. Do swojego projektu muszę dodać informacje w userInfoPane, pomiędzy postami a datą rejestracji, czy jest to wykonalne bez edycji szablonu? Wiem, że da się via SkinOverloader, ale nie działa tak jak chcę, ponieważ nie formatuje wg. przyjętego schematu. A mi zależy dokładnie na tym, aby były między postami i rejestracją lub pod nimi, ale wg. tego formatowania.

Ma się tam znaleźć nowy bit szablonu, który będzie prezentował dane: Forum Gold: XXX.XX IMG i poniżej dla władzy informację o ustawieniach użytkownika. Z samym kodem sobie poradzę, bo to nic trudnego, zastanawiam się nad tym szablonem. Czy istnieje taka możliwość, a jeżeli nie istnieje możliwość dodania kodu "w locie" z tym userInfoPane to pokombinuję z formatowaniem HTML poniżej tych danych.

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Witaj,

kod:

<if test="ismember:|:$author['member_id']">
		<li>
			<span class='ft'>{$this->lang->words['m_posts']}</span>
			<span class='fc'>{parse expression="$this->registry->getClass('class_localization')->formatNumber( intval( $author['posts'] ) )"}</span>
		</li>
		<li>
			<span class='ft'>{$this->lang->words['m_joined']}</span>
			<span class='fc'>{parse date="$author['joined']" format="joined"}</span>
		</li>
	</if>

Zatem nie ma 'zaczepienia' by dodać Twój kod pomiędzy nimi. Możesz dodać nad lub pod, ale pomiędzy się nie da. Oczywiście mowa o template overloader - bez edycji skina.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witaj,

kod:

<if test="ismember:|:$author['member_id']">
		<li>
			<span class='ft'>{$this->lang->words['m_posts']}</span>
			<span class='fc'>{parse expression="$this->registry->getClass('class_localization')->formatNumber( intval( $author['posts'] ) )"}</span>
		</li>
		<li>
			<span class='ft'>{$this->lang->words['m_joined']}</span>
			<span class='fc'>{parse date="$author['joined']" format="joined"}</span>
		</li>
	</if>

Zatem nie ma 'zaczepienia' by dodać Twój kod pomiędzy nimi. Możesz dodać nad lub pod, ale pomiędzy się nie da. Oczywiście mowa o template overloader - bez edycji skina.

Witaj,

Mi nie chodziło o dokładne miejsce, a o fakt czy między jednymi z tych miejsc mogę :-) Jak widać tak, ale nie rozumiem jak, bo tu nie panuje zasada parent, więc jak? Action nadpisuję funkcje z modułów, Skin dodają nowego kodu do funkcji szablonów, a te Template jak to robią? Mały przykład?

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Mówię Ci, że pomiędzy nimi nie zrobisz tego, bo nie ma zaczepienia. Możesz dodać pod lub nad..

Tutaj jest to dobrze napisane: - na dole For if statement hook points you can select one of the following:.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Mówię Ci, że pomiędzy nimi nie zrobisz tego, bo nie ma zaczepienia. Możesz dodać pod lub nad..

Tutaj jest to dobrze napisane: http://forum.invisio...your-own-hooks/ - na dole For if statement hook points you can select one of the following:.

Witaj,

<?php

/**
* DiabloTrade.pl
* Forum Gold 2.0.0
* Hook - Add form to topic
* 
* @author 		Largo-W
* @copyright (c) 2008 - 2009 DiabloTrade.pl
* @package 	Forum Gold
* @version 	2.0.0prealpha1
*
*/

class ajaxFGFormTopic
{
/**
* Registry
*
* @var		object
* @access	public
*/
public $registry;

/**
* Constructor
*
* @param	void
* @return	void
* @access	public
*/
public function __construct() 
{
	/* Make objects */
	$this->registry = ipsRegistry::instance();
	$this->DB 	= $this->registry->DB();
	$this->settings =& $this->registry->fetchSettings();
	$this->request	=& $this->registry->fetchRequest();
	$this->lang 	= $this->registry->getClass('class_localization');
	$this->member 	= $this->registry->member();
	$this->memberData =& $this->registry->member()->fetchMemberData();
	$this->cache 	= $this->registry->cache();
	$this->caches 	=& $this->registry->cache()->fetchCaches();
}

public function getOutput()
{
	$this->registry->getClass( 'output' )->getTemplate( 'fg' )->forumGoldForm();
}
}

?>

Dlaczego ten kod nie dodaje przed dodatkowymi polami nowego pola? Wszystkie inne komendy działają, ale to nie działa. Możesz pomóc?

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

<?php

/**
* DiabloTrade.pl
* Forum Gold 2.0.0
* Hook - Add form to topic
* 
* @author 		Largo-W
* @copyright (c) 2008 - 2009 DiabloTrade.pl
* @package 	Forum Gold
* @version 	2.0.0prealpha1
*
*/

class ajaxFGFormTopic
{
/**
* Registry
*
* @var		object
* @access	public
*/
public $registry;

/**
* Constructor
*
* @param	void
* @return	void
* @access	public
*/
public function __construct() 
{
	/* Make objects */
	$this->registry = ipsRegistry::instance();
	$this->DB 	= $this->registry->DB();
	$this->settings =& $this->registry->fetchSettings();
	$this->request	=& $this->registry->fetchRequest();
	$this->lang 	= $this->registry->getClass('class_localization');
	$this->member 	= $this->registry->member();
	$this->memberData =& $this->registry->member()->fetchMemberData();
	$this->cache 	= $this->registry->cache();
	$this->caches 	=& $this->registry->cache()->fetchCaches();
}

public function getOutput()
{
	$this->registry->getClass( 'output' )->getTemplate( 'fg' )->forumGoldForm();
}
}

?>

Dlaczego ten kod nie dodaje przed dodatkowymi polami nowego pola? Wszystkie inne komendy działają, ale to nie działa. Możesz pomóc?

Zapomniałem dodać, a edycja padła. Obserwując te typy Hooks nie jestem pewny czy będą one działały tak jak chcę. One mają pokazywać dane odpowiednio dla usera, czyli FG dla każdego, inny link dla transakcji czy to jest wykonalne? Jak pobrać dane z userInfoPane, te parametry, które one dostają?

Edytowane przez Largo