Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Przerwany upgrade galerii i bloga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No i problem. Wersja forum 3.0.4. Jak bozia przykazała załadowałem najnowszą galerię i blog na ftp, po czym uruchomiłem upgrade. Wszystko było dobrze do ok. 8-9 krok, gdzie najpierw w 1. kroku pojawiły się błędy u góry strony, potem update przedszedl przez następny krok bez problemu, a na kolejnym już skończył z jakimś błędem. Teraz po wejściu w bloga wywala taki błąd:

Fatal error: Call to undefined method tagFunctions::fetchEntryTags() in *******admin/applications_addon/ips/blog/sources/classes/blogFunctions.php on line 1418

i co teraz zrobić z tym knotem? Drugi raz nie mogę odpalić upgradeu, bo jest napisane, że wszystko jest aktualne..

Edytowane przez mieciu
  • Manager
Opublikowano

Witaj,

jest tak, ponieważ masz wersję 3.0.4, a komunikat mówi wyraźnie, że najnowsze aplikacje działają poprawnie tylko z najnowszą wersją IP.Board, tj. 3.0.5 - gdzie też jest ta funkcja, której Ci brakuje.

Wykonaj aktualizację forum i będzie dobrze.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

no dobra, nawet jeżeli to coś pomoże, to przecież update nie doszedł do końca, skiny nie zostały przebudowane, teraz w galerii jest bład w wyświetlaniu się losowych obrazów.

Opublikowano

w jaki sposób wykonam DO KOŃCA aktualizację, skoro w panelu upgrade jest napisane - up to date ? Jest taka możliwość, żeby przeinstalować galerie i bloga bez utraty zdjęć i blogów?

Opublikowano (edytowane)

jeszcze nie. Muszę dokładnie wiedzieć jak to zrobić - przeinstalować galerie i blog

Edytowane przez mieciu
  • Manager
Opublikowano

Tylko uważaj, bo 3.0.5 oznacza wersje forum, a nie galerii i blogów. Te mają inne oznaczenia - które łatwo tam wynajdziesz. Jeśli nie to zrób zrzut tej tabeli i pokaż. Wspólnie podziałamy.

---

Opublikowano

no udało się... prawie do końca. Nie ma tylko blogów, lista jest pusta, a po kliknieciu w sidebarze na mój wpis wywala:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'blog_std is not an object' in admin/sources/base/ipsRegistry.php:938 Stack trace: #0 /admin/sources/base/ipsRegistry.php(1014): ipsRegistry::getClass('blog_std') #1 /home/www/forum_org_ex/public_html/cache/skin_cache/cacheid_1/skin_blog_global.php(300): ipsRegistry->__get('blog_std') #2 /cache/skin_cache/cacheid_1/skin_global.php(156): skin_blog_global_1->overwriteHeader() #3 sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php(308): skin_global_1->globalTemplate('??<!--[if lt IE...', Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array) #4 admin/sources/classes/output/publicOutput.php(2308): htmlOutput->fetchOutput('??<!--[if lt IE...', 'Forum Rowerowe ...', Array, Array, Array) #5 admin/applications_addon/ips/blog/sources/classes/blogFunctions.php(1993) in /home/www/forum_org_ex/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 938

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc zapytam się tutaj bo sprawę chyba mam podobną. Mianowicie wszystko na forum wygląda na poprawnie zainstalowane itd. i pojawia się tylko jeden problem. Mianowicie jak wejdzie się na profil i kliknie zakładkę

blog to wywala coś takiego jak w pliku 'przed_logowaniem' natomiast jak już się zalogujemy to wtedy jest takie coś jak w pliku 'po_logowaniu'. Co z tym fantem zrobić?

Trzeba faktycznie pisać ticket do IPS? Jeśli tak to od czego może zależeć ta indywidualna kwestia?

post-1604-1265656989,4274_thumb.jpg

post-1604-1265656998,3934_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

U mnie błąd dotyczył guzika, który sobie zrobiłem dla poprzedniej wersji. Zresetowałem templatkę i było ok, może też coś grzebałeś?

Edytowane przez mieciu
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.