Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem, ale nie mogę znaleźć żadnej modyfikacji, która pozwoliłaby stworzenie swego rodzaju encyklopedii na forum. Od razu mówię iż IPBWiki się nie sprawdziła, a nie wiem czy któryś z modów tutoriali ma takie możliwości.

Ale do rzeczy:

W normalnie działającym dziale forum tematy pisane byłyby jak zwykle, posty pod nimi też z jedną różnicą:

- Każdy użytkownik (lub wybrana grupa) miałaby możliwość edycji postu nr1 w temacie, taki zmodyfikowany post oczekiwałby na zatwierdzenie przez administratorów i mógłby być odrzucony. (fajnie też gdyby była opcja porównywania zmian).

Coś takiego wykonywał kiedyś INEO ale 1. była to aplikacja pod IPB 2.3 oraz 2. Chodzi raczej o mod wbudowany w forum a nie o osobną aplikacje (ze swoimi danymi itd.)

Dziękuje za info.

• Manager
Opublikowano

Każdy użytkownik mógłby edytować pierwszy post bez względu czy miałby uprawnienia moderacyjne czy nie? A co jeśli np. jeden user edytuje coś, drugi to skasuje? Wtedy ta pierwotna treść zostaje bezpowrotnie skasowana.

Tak czy inaczej - takiej modyfikacji nie ma, jednak myślę że mógłbym takową napisać, w razie zainteresowania wiesz gdzie mnie szukać.

[ + ]

Na 100% potrzebowałbyś jednak oddzielnej aplikacji do IP.Board - polecam (IM) Tutorials - kosztuje 40$, a jest stale rozwijane przez najlepszego moddera IP.Board.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

No przecież napisałem o możliwości odrzucenia takiej edycji, kiedy ktoś coś zmienia w pierwszym poście na gorsze/złe/niepotrzebne/kasuje złośliwie itd.

Nie jestem pewien czy w tym modzie do tutoriali jest możliwość współtworzenia przez użytkowników treści danego tutorialu (chyba nie).

• Manager
Opublikowano

Rozumiem, a ja napisałem, że takiej modyfikacji nie ma.

O takiej opcji w aplikacji Michaela nic nie wiem, ponieważ nie korzystam z niej i nie miałem przyjemności się z nią zaznajomić 'od kuchni' - możesz jednakże zapytać się o to kierując bezpośrednie zapytanie do autora.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

nie powiem ze nie, ale również przyjął bym taką modyfikacje która działała by pod IPB 3 i była na zasadzie trochę Wikipedii, tz, post możne edytować każdy z działającym bbcodem itp (bo niestety kody Wikipedii niektórym sprawiają problemy). Dobra do tego była by tez historia zmian w temacie (takie zabezpieczenie przed głupkami). No i oczywiście opcja w jakim dziale to działa. :blink:

Opublikowano

Taka modyfikacja byłaby lepsza od ipbwiki i na pewno więcej ludzi byłoby nią zainteresowanych. Nie wem jak ze stopniem trudności jej stworzenia, ale wiem, że w prostocie jej użytkowania tkwi siła, no i w integralności z forum - nie jak inne skrypty tworzenie niejako osobnego "dodatku" do forum.

Może na forach zagranicznych o IPB coś piszą na podobne tematy?

Opublikowano

Troche nie bardzo, bo w takim przypadku moderator musiałby ręcznie modyfikować ten pierwszy post po każdej modyfikacji, ważne też żeby pod tym Pierwszym mogła się toczyć normalna dyskusja.