Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chodzi mi o moda: (V88)Topic Prefix http://mods.invisionize.com/db/index.php/f/8217

Mod ten jest zainstalowany na tej stronce jak widzę.

Mam pytanie - jak zrobić żeby prefix był częścią linku do tematu? Bo aktualnie prefix nie jest linkiem a reszta jest linkiem i to jest troche bez sensu moim zdaniem - szukam sposobu żeby to zmienić.

Chciałbym żeby prefix był dodawany do tematu a nie jako osbne coś... poza tym fajny ten mod.

Pomoże ktoś?

• Manager
Opublikowano

Witaj,

tak, ten mod dodaje niejako przed tytułem 'zwykły' tekst..

Można by to przebudować, ale wymagałoby to nakładu dość sporej pracy ponieważ trzeba by edytować wszelkie łańcuchy w tej modyfikacji.

Na InvisionBoard.pl Msb zamieścił tutorial jak zrobić to, co chcesz, ale tamten sposób ma jeden poważny błąd, a raczej brak funkcji tej, co ma ten mod Vadima - ustalenie prefixów dla danych for.

Także prosiłeś o pomoc więc dam malutką radę, ale potrzeba znajomości PHP i łączenia ciągów znakowych. Otóż tak, jak już pisałem - należy przejrzeć instrukcję i we wszystkich miejscach gdzie prefix dodaje się przed właściwym tytułem trzeba go połączyć -> jak? To zależy od miejsca występowania kodu. Jednym słowem -> relatywnie sporo pracy..

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.