Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem szczerze, że kalendarz mnie urzeka. Jednak kolejne pytanie. Wiem, że data urodzin może się zaznaczać w nim z automatu zarówno w kalendarzu prywatnym jak również publicznym. Czy istnieje możliwość (może inaczej ponieważ możliwość jest zawsze) jak zrobić (jakie informacje, pliki, kod) stworzenia innych pól automatycznie dodających się do kalendarza. Chodzi tutaj o daty związane z danymi wydarzeniami pobierane podczas rejestracji.

• Manager
Opublikowano

I czego oczekujesz? Że ktoś spędzi przy tym dobre kilka godzin, by Ci to podać? Nie sądzę, by tak określać słowo 'pomoc'. To się nazywa wyręczenie.

Zrozum jedno - jeśli nie masz wiedzy w zakresie PHP etc. to większość Twoich pytań należy kierować do działu giełda. Był taki użytkownik, co jego 99% tematów zawierało odpowiedź " Wszystko się da, to też, ale trzeba to zakodować".

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

I czego oczekujesz? Że ktoś spędzi przy tym dobre kilka godzin, by Ci to podać? Nie sądzę, by tak określać słowo 'pomoc'. To się nazywa wyręczenie.

Zrozum jedno - jeśli nie masz wiedzy w zakresie PHP etc. to większość Twoich pytań należy kierować do działu giełda. Był taki użytkownik, co jego 99% tematów zawierało odpowiedź " Wszystko się da, to też, ale trzeba to zakodować".

Pytanie brzmiało "Czy istnieje możliwość stworzenia jak zrobić (jakie informacje, pliki, kod) stworzenia innych pól automatycznie dodających się do kalendarza". Czyli szczerze mówiąc spodziewałem się raczej odpowiedzi w stylu:

Możliwość istnieje, brak gotowych skryptów, pliku odpowiedzialne: to i to i to , problem nie jest z tych najłatwiejszych. Życzę powodzenia. Ewentualnie, może ktoś robił analogiczna rzecz i ma już pomysł jak to ugryźć.

Poważnie. Jakbym chciał gotową prace napisałbym prośbę o wycenę. Zasady są jasne dla wszystkich branż. Też nie pracuję za darmo.

Pierwsza rzecz już wiem. Jest 99% szans na wykonanie wszystkich rzeczy, których potrzebuję. Jeżeli chodzi o moją wiedzę w zakresie PHP to jej nie ma albo raczej jest bardzo powierzchowna, na tyle ile ekonomiście się może przydać (czyli mało;) ) Wiedzę potrzebuję z dwóch powodów. Ponieważ jak nowy informatyk będzie mi to robił to chciałbym wiedzieć, że to jest możliwe i znać zakres pracy a raczej jej uciążliwość i pracochłonność. Jednocześnie swoją wiedzą pomogłeś mi już bardzo w dwóch rzeczach. Są już gotowe rozszerzenia, które wystarczy zaimplikować. I hasło "to co najmniej tydzień kodzenia" odpada .. :thumbsup: Po drugie uparty jestem i w prostych rzeczach po tysiącu prób dam sobie radę... :)

Nie chciałem nikogo urazić, ani tym bardziej spowodować, żeby ktoś mógł wyciągnąć powyższe wnioski.

• Manager
Opublikowano

Lubię rozmawiać z normalnymi ludźmi, a Ty do nich należysz i bardzo się cieszę, że rozumiesz mój punkt widzenia.

Kwestia podania plików jest, jakby to powiedzieć, 'niemożliwa' z racji tego, że tego projektu nie obmyślałem, nie sprawdzałem, co dokładnie będzie potrzebne. Innymi słowy - nie robiłem rozeznania, nie jest to możliwe na tym etapie, powie Ci to każdy programista.

Odeślij tutaj swojego programistę, jeśli będzie mieć problemy/pytania, a wspólnymi siłami postaramy się coś wymyślić.

---

Opublikowano

Lubię rozmawiać z normalnymi ludźmi, a Ty do nich należysz i bardzo się cieszę, że rozumiesz mój punkt widzenia.

Kwestia podania plików jest, jakby to powiedzieć, 'niemożliwa' z racji tego, że tego projektu nie obmyślałem, nie sprawdzałem, co dokładnie będzie potrzebne. Innymi słowy - nie robiłem rozeznania, nie jest to możliwe na tym etapie, powie Ci to każdy programista.

Odeślij tutaj swojego programistę, jeśli będzie mieć problemy/pytania, a wspólnymi siłami postaramy się coś wymyślić.

Dziękuję za odpowiedź. Na pewno odeślę, i na pewno przedstawię gotowe rozwiązania, albo wskazówki gdzie, co i jak.

Mam jeszcze półtora miesiąca, więc niedługo trzeba będzie czekać :thumbsup:

Proponuję usunąć temat, żeby nie zaśmiecać forum i tak z niego niewiele można wywnioskować.

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.