Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, czy w wersji 2.3.6 da się ograniczyć liczbę wysyłanych prywatnych wiadomości do użytkowników? Jest opcji aby ograniczyć wysyłanie "emaili" - do ilu userów co jaki czas ale do PM nie mogę znaleść.

W wersji 3.x jest taka opcja, ale ja muszę to zrobić w wersji 2.3.6.

Wie ktoś może jak to zrobić?

Dzięki za opd.

Opublikowano

Dzięki, jednak postanowiłem zainstalowac nową wersję zamiast łatać starą i... nieststey kolejny, jak widzę znany już problem z hostingiem na nazwie - Maximum execution time of 30 seconds exceeded :thumbsup:

Opublikowano

Tak, w profilu mam nową wersję, bo mam już jedno forum 3.X. Z instalacją tego nie było większych problemów, może dlatego, że na innym serwerze.

Na nazwie mam inne forum 2.X i tu przy próbie uaktualnienia jest problem, o którym już pisałem.

Oczywiście temat możesz przenieść. Dzięki.

A co do problemu z timeoutem, to da się to jakoś obejść, czy jedynym sposobem jest instalacja forum na lokalu, upgrade i kopiowanie na serwer docelowy?

Czy licencja pozwala na zainstalowanie forum na serwerze lokalnym pod inną domeną niż ta podana przy zakupie?

P.s. chętnie bym zmienił, ale to nie ode mnie zależy :thumbsup:

• Manager
Opublikowano

A co do problemu z timeoutem, to da się to jakoś obejść, czy jedynym sposobem jest instalacja forum na lokalu, upgrade i kopiowanie na serwer docelowy?

Jeśli potrafisz obejść ustawienia serwera to się da :), w przeciwnym razie - nie.

Czy licencja pozwala na zainstalowanie forum na serwerze lokalnym pod inną domeną niż ta podana przy zakupie?

Serwer lokalny 'nie ma domeny'. :thumbsup:

P.s. chętnie bym zmienił, ale to nie ode mnie zależy :a:

Trzeba edukować, edukować, edukować. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Serwer lokalny 'nie ma domeny'. :thumbsup:

Dobra źle się wyraziłem :) Mam inny serwer (nie lokalny) i inna domenę, mogę tam zainstalować i zrobić upgrade czy nie?

Opublikowano

A teraz mam mega problem. Zainstalowałem forum lokalnie, zrobilem upgrade i po przerzuceniu baz i plików na serwer w nazwie otrzymuje komunikat:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing'

O co chodzi? Skopiowałem wszystkie pliki i całą bazę, zmieniłem dane dostępu do bazy. Coś jeszcze powinieniem zrobić?

• Manager
Opublikowano

Dobra źle się wyraziłem :thumbsup: Mam inny serwer (nie lokalny) i inna domenę, mogę tam zainstalować i zrobić upgrade czy nie?

Nic nie stoi na przeszkodzie.

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing'

O co chodzi? Skopiowałem wszystkie pliki i całą bazę, zmieniłem dane dostępu do bazy. Coś jeszcze powinieniem zrobić?

• Lubię to 1

---

Opublikowano

Dzięki, zobacze czy pomoże, a jak nie to jaki hosting polecasz? Czy home.pl może być? czy na nim też są problemy z forum?

Opublikowano

Pomogło, tylko że nagle zrobiło mi się kodowanie iso-8859-2 na forum a zawsze miałem UTF-8? JAk ustawie kodowanie na iso-8859-2 to jest dobrze tylko admin częściowo (menu z lewej) jest z krzakami. Da sie jakoś przywrócić to kodowanie UTF-8?

Opublikowano

Trzeba by przekonwertować bazę. Sporo o tym pisaliśmy, poszukaj pod hasłem 'konwersja'.

Wiesz co średnio działają te porady ;/ A jak wywale bazę i zaimportuję od nowa bazę w UTF-8 z lokalnego serwera gdzie mam dokładną kopię w UTF i wszystko się dobrze wyświetla, to wstanie mi forum czy znowu będą problemy? Jak myślisz?

Opublikowano

Well, powinno, spróbuj. Jak nie wstanie to będziemy kombinować dalej.

No i lipa. Skasowałem tabele forum, wgrałem z backupu od nowa, wszystkie z utf8_general_ci. Niestety znowu był błąd i wykonałem upgradeFinish, a po tej czynności nie wiem czemu ciągle krzaki ;/

Jedyne co się dobrze wyświetla to daty w forum i lewe menu w ACP.

W bazie mam polskie znaki.

Po zmianie Document Character Set na iso-8859-2 wszystko sie dobrze wyświetla oprócz dat i zawartości ACP z wyjątkiem lewego menu - czyli wszystko odwrotnie jak z ustawionym Document Character Set na UTF-8.

Już nie ogarniam tego :thumbsup:

Masz może jakieś pomysły? Będę wdzięczny.

Opublikowano

To nie temat o problemie z kodowaniem - jeśli masz pytania to proszę załóż nowy.

Czy w temacie limitów PM wiesz wszystko?

Tak już wiem wszystko, można zamknąć, dzięki. A co do kodowania założe nowy temat.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.