Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio na forum wpadliśmy na pomysł (już dość popularny tu i ówdzie...) przyznawania osiągnięć użytkownikom naszego forum (xboxm.pl - idea pasuje do natury portalu). Oczywiście pojawił się jednak techniczny problem. Musielibyśmy gdzieś je umieszczać, i jak przydzielanie osiągnięć zostawimy moderacji, bo na PHP nikt się nie zna, tak przydałoby się stworzenie osobnej zakładki do tego celu, najlepiej w panelu użytkownika, tudzież stronie głównej forum.

Chodzi o to, aby user po kliknięciu w zakładkę mógł zobaczyć wszystkie przyznane dla siebie achievementy. Dobrze by było (wręcz jest to wymagane) by inni też mogli jakoś podejrzeć te achy poszczególnego usera.

Jak nietrudno się domyślić, nie mam pojęcia jak to zrobić. Same achy to prosty img, ale jak stworzyć edytowalną zakładkę? Ma ktoś pomysły? Ewentualnie coś innego, co odpowiadałoby przedstawionemu pomysłowi osiągnięć forumowych.

Opublikowano

O żesz, wygląda świetnie! Proszę jeszcze nie zamykać tematu, na wypadek wystąpienia problemów z instalacją. Jeśli osiągniemy sukces, to zaraz po kolejnym z rzędu błogosławieniu Ciebie DawPi, sprawa będzie załatwiona.

Opublikowano

Plugin zainstalowany, wszystko działa - prawie wszystko. Chcę ustawić wyświetlanie tej "gabloty" (okna z achami) na "under mini-profile" - widok forumowy, w temacie. Niestety, nic się nie wyświetla.

I jeszcze jedna kwestia, nie chce mi się już zakładać nowego tematu... Jak usunąć niektóre z zakładek na stronie głównej forum? Tam gdzie jest "forum, użytkownicy, kalendarz" i tak dalej. Zbyt duża ich ilość sprawiła, że przy niższych rozdzielczościach ekranu ostatnia od prawej zsuwa się w dół.

• Manager
Opublikowano

Czy wszystko z instrukcji przeczytałeś i zastosowałeś? Bo jeśli się nie wyświetla to opcje są trzy:

• zrobiłeś coś źle/nie zrobiłeś wcale,
  • nie włączyłeś tego w ustawieniach,
  • modyfikacja ma błąd.

Jak Tobie się nie chce zakładać, to mi się nie chce odpowiadać. A poważnie mówiąc to trzymamy się zasady, że jeden temat = jeden problem/pytanie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Przepraszam. Co do programu - ja tego nie instalowałem, tylko administrator główny, właściciel strony z passami licencji. Ale wątpię żeby coś było źle zainstalowane, bo druga opcja wyświetlania gabloty - pod sygnaturą - działa. Szkoda, że wygląda beznadziejnie i o wiele bardziej wolałbym ten widok pod mini-profilem.