Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Samo przyznawanie reputacji, ostatnie posty w sidebarze oraz avatary = zdjęcia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamieszczę parę pytań w jednym temacie, aby nie zakładać ich 3 pod rząd. Mam nadzieje, że nie łamie to zasad przyjętych na forum.

Odpowiedzi na wszystkie poniższe pytania po mimo używania wyszukiwarki nie udało mi się znaleźć.

1. Samo przyznawanie reputacji

Czy istnieje zablokowania możliwość przyznawania sobie samu reputacji na forum? Chodzi o to aby użytkownicy nie mogli sobie sami przyznawać reputacji za własne posty, jest to lekko uciążliwe.

2. Ostatnie posty w sidebarze

Czy istnieje hook do sidebara, który pozwolił by na wyświetlenie np 10 ostatnich postów(postów, nie tematów!)? Wiem, że kiedyś DawPi pisał mi taki do IPB 2.3, ale do IPB 3.0 nic nie znalazłem. Może ktoś go sprzedaje?

3. zdjęcia takie jak avatar po przeniesieniu forum

Przeniosłem forum z mybb na IPB i oczywiście na MyBB nie było opcji dodawania sobie zdjęć profilowych. Czy dało by się wywołać takie zapytanie w bazie, które przeleciało by przez wszystkie konta, które nie mają ustawionego zdjęcia w profilu i wstawiły tam avatary? Chyba wystarczyło by aby źróło z pola avatar w bazie sklonować do źródła zdjęcia profilowego w bazie. Niestety nie znam się na komendach msql.

Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi i pomoc,

Pozdrawiam,

Xawier

• Manager
Opublikowano

Łamie. :D

Jeden temat = jeden problem, pytanie.

Ad 1 - wpisz w szukajkę w ACP słowo themselves :D znajdzie Ci ustawienie Allow users to give themselves rep?, które to musisz wyłączyć.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.