Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Zablokowany dostęp botów - proszę o pomoc w ustawieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, że żadne boty nie mają dostępu do forum, jak to wygląda można zobaczyć na przykładzie google:

wpiszcie

cache:swiatczcionki.pl

Dodatkowo na górze wyskakują jakieś błędy, znane mi z phpBB3 ale tutaj nie mam pojęcia czym są powodowane:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/vbb/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 3409

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vbb/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:3409) in /home/vbb/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 89

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vbb/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:3409) in /home/vbb/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 96

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vbb/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:3409) in /home/vbb/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 104

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vbb/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:3409) in /home/vbb/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 105

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vbb/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:3409) in /home/vbb/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 109

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Dokładnie to:

foreach ( $group as $k => $v )

A to jest fragment przed i po tej linii:

static public function setSearchEngine( $uAgent )
{
	$cache = ipsRegistry::cache()->getCache('group_cache');
	$group = $cache[ intval( ipsRegistry::$settings['spider_group'] ) ];

foreach ( $group as $k => $v )
	{
		self::$data_store[ $k ] = $v;
	}

Czy to może mieć wpływ na dostęp tych botów?

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

W botach wyszukiwania mam tam boty, wygląda na to, ze chyba wszytkie. Stworzyłem grupę Boty i tam bym dodał te boty, ale nie wiem jak nawet... bo nie widać ich w userach.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Ok, znalazłem:

ACP > System > Ustawienia systemowe > System > Search Engine Spiders >> Treat spider/bot as part of which group? i tutaj wybrałem Boty, czyli ta grupa, którą ustawiłem :unsure:

gallery_1_2_27047.jpg
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.