Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Ograniczenie uprawnien RootAdmina forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przez przypadek bo niedoczytalem lub poprostu przeoczylem cos, zatwierdzilem sabie druga grupe podrzedna choc glowna mam RootAdmin i teraz do polowy ACP nie mam dostepu, jak mozna to cofnac lub zmienic.

Probowalem to zmienic na zasadzie sciagniecia grupy drugorzednej ale dostaje komunikat:

Nie masz uprawnień do edycji użytkownika z grupy administracyjnej (pierwszej lub drugiej). 

slyszalem, ze mozna to zrobic przez phpMyAdmin z tym, ze musialby mi ktos dokladnie opisac co i jak mam zrobic bo az takim geniuszem nie jestem :unsure:

Na forum mam ponad 33 tys. uzytkownikow, ponad milion postow iroboty co nie miara a teraz wszystko stoi i czeka :a:

Prosze o pomoc !

Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

Opublikowano

Witaj,

Najprościej, wejdź do phpMyAdmin i wykonaj następujące zapytanie:

UPDATE ibf_members SET member_group_id = 4 WHERE member_id = X

X - Twoje ID, zazwyczaj 1.

Podałem jako grupę ID = 4, ponieważ zazwyczaj grupa głównych administratorów ma dokładnie takie ID.

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

no i tu mam problem

loguje sie do C-Panel naszego uslugodawcy serwerowego i jest ok, wybieram "Bazy danych" i jest ok, klikam na PHP Admin i wyskakuje mi puste okno bez mozliwosci zalogowania sie do phpMyAdmin :unsure:

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

Opublikowano

Witaj,

W sumie nie potrzebny Ci phpMyAdmin. Zrób w następujący sposób:

ACP :unsure: Zaawansowane :a: SQL Toolbox

Zjedź na sam dół i wykonaj powyższe zapytanie MySQL.

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano (edytowane)

tak jak juz pisalem w pierwszym poscie, nie mam dostepu do wiekszej polowy opcji w ACP

po kliknieciu w Zaawansowane otzrymuje komunikat:

[#1003] Nie posiadasz uprawnień dostępu do tej strony

:unsure:

mam dostep do ftp, czy tedy da sie cos zrobic ?

Edytowane przez Duke

Opublikowano

Zlecenie wykonane w trybie priorytetowym! :unsure:

potwierdzam, DawPi zrobil to w tempie expresowym za co serdecznie dziekujac to za malo, choc sam chcialbym wiedziec jak to zrobic :a:

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.