Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Problem z emotkami oraz nazwy grup na dole forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem skryptu IPB 3.5.

Przeszłem ze skryptu phpBB by Przemo.

Wszystko byłoby ok, ale nie ma starych emotek (nawet po wgraniu ich z nazwą np. smiles zamiast :bounce:), a wyswietlają sie tylko same znaczki (nie grafiki emotek).

Proszę czy ktoś pomoże mi w tej sprawie?

Druga sprawa to gdzie ustawia się by nazwy grup (np. Administrator, Moderator, coś tego typu jak na tym forum jest na dole) pokazywało na dole forum, np. Administrator (u mnie kolor pomarańczowy) i jak się admin pokaże na forum to widać, że to admin w kolorze pomarańczowym, nieco zagmatwałem ale nie wiem jak to opisać.

• Manager
Opublikowano

Witaj,

tak jak już Ci pisałem - musisz wrzucić nowe emotikony, odpowiadające tym kodom emotek między ::, czyli np. :oops: wrzucasz emotę o nazwie oops.png.

Ad 2 - generalnie na forum wyznajemy zasadę, że jeden temat = jeden problem/pytanie, ale jesteś początkujący, zatem wybaczone. :bounce: Zapraszam do tematu Przydatne modyfikacje, gdzie znajdziesz tę o którą pytasz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

tak jak już Ci pisałem - musisz wrzucić nowe emotikony, odpowiadające tym kodom emotek między ::, czyli np. :oops: wrzucasz emotę o nazwie oops.png.

Ad 2 - generalnie na forum wyznajemy zasadę, że jeden temat = jeden problem/pytanie, ale jesteś początkujący, zatem wybaczone. :a: Zapraszam do tematu Przydatne modyfikacje, gdzie znajdziesz tę o którą pytasz.

ad. 1 -Tak tez zrobiłem: wrzuciłem stare ikony z nazwami (np. :mrgreen:) ale nadal jest bez zmian :bounce: nawet cache forum wyczyściłem i to samo...

ad. 2 - Dziękuję za wybaczenie :a: (aha, mogę coś dopisać do ostatniego ticketu jeszcze, w tej sprawie?)

Edytowane przez Adam1974
  • Manager
Opublikowano

Wystarczy uruchomić narzędzie:

ACP :a: :bounce: System :a: Przeliczanie i przebudowa :a: :a: Przebuduj zawartość [posty, wpisy w kalendarzu, prywatne wiadomości, ogłoszenia, sygnatury]

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.