Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moze ktos robil lub widzieliscie cos takiego co pozwoli z shella edytowac zawsze ten sam post. Dokladnie chodzi mi o integracje z roznymi serwisami (wyniki ligi itp)

Chcialbym miec mozliwosc odpalac z CRON taba skrypt ktory pobierze mi nowe wyniki i podmieni w poscie (zrobi EDIT).

Nawet jak zrobi nowego posta w tym samym temacie tez bedzie ok. To nie musi byc w php, moze byc perl czy cos inngeo.

Nie mam dostepu do crona z forum, wiec bede odpalal z inngeo serwera i uzywal konta usera ktory jest zwyklym userem (nie admin ani mod) tak na wszelki wypadek zeby nikt nic nie namieszal jak podejrzy haslo. I tu wlasnie jest najwiekszy problem bo z logowaniem do forum z shella mi ciezko idzie :bounce:

Dzieki za wszelkie wskazowki i pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj,

ogólnie rzecz biorąc wiem, ale ostatecznie nie wiem, co Ty chcesz zrobić, czego nie wiesz, a co wiesz. Nie znam również poziomu Twojej wiedzy odnośnie PHP/SQL.

Chce odpalac skrypt w ktorym mam zaszyte username/password oraz ID postu, ktory to wyedytuje posta na forum i wklei tam co mu kaze.

Dzieki temu moge ustawic 10 takich skryptow i codziennie beda mi aktualizowaly wyniki na forum.

Wiedza sql sie raczej nie przyda bo nie mam dostepu do bazy, php w skali 1-6 znam na 4

Opublikowano

W8. to jak chcesz edytować wpis w bazie danych skoro nie masz dostępu do bazy danych ?

Przez forum. GET POST itp, wlasnie szukam czy ktos juz cos takiego robil.

Opublikowano

Mam wlasnie problemy zeby ze skryptu perla zalogowac sie do forum, niby pokazuje mi moj profil ale nie moge edytowac bo ciagle mowi ze nei jestem zalogowany (a mam dostep do danych w profilu) wyglada tak jakby jakies zabezpieczenie od botów / spamu :bounce:

• Manager
Opublikowano

Jak chcesz zapisać do bazy jeśli nie masz do niej dostępu. Pobrać można i np. wspomnianym GETem, ale jak zapisać chcesz?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jak na mój gust to on chce skrypt który "zaloguje użytkownika, przejdzie tematu -> posta, kliknie edytuj, wpiszę nową zawartość i kliknie wyślij" ;>

Dokładnie o to mi chodzi.

Dostęp do bazy danych zmniejsza ilość pracy przy tym wielokrotnie.

Wiem, niestety tak nie mogę zrobić i nie chcę z kilku powodów.

Powalczę jeszcze z tym perlem i może wrzucę co mam do tej pory to ktoś pomoże.