Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Przypisanie rangi do grupy

vBB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, jak przypisać rangę do grupy? Tj. aby dana grupa miała wyświetlaną grafikę rangi i jej nazwę pod awatarem.

Dotychczas, mam tak, że tylko grupa Administratorów, ma pod awatarem ikonę rangi i nazwę (ja tej rangi nie stworzyłem).

Natomiast grupa moderatorów i inne grupy, pod awatarem mają tylko grafikę grupy (jeśli ją dodam), bez nazwy rangi przypisanej do grupy.

Reasumując, chcę aby było tak:

Awatar usera
Tytuł rangi usera przypisany do rangi, jaką ma grupa do której user należy
Grafika rangi przypisanej do grupy do której user należy

Analogicznie dla każdej grupy tak samo, bo teraz w taki sposób wyświetla mi się tylko Administrator, resztę userów ma tylko grafikę, bez nazwy grupy. Jak nie dodam grafiki, to jest pusto, a chciałbym aby był tam tytuł rangi usera, przypisanej do grupy.

Nie wiem czy napisałem to zrozumiale...

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg

Dobra, to jeszcze raz :bounce:

Mam grupy: Administrator, Moderatorzy, Graficy, VIP, Użytkownicy

Z tych wszystkich wymienionych wyżej grup, tylko grupa Administrator (czyli ja) w widoku tematu pod avatarem ma obrazek hrupy i nazwę grupy (u Ciebie jest to ...a wy Pragnienie™ i admin.gif )

Reszta grup, ma tylko obrazek grupy (jeśli jest dodany), bez nazwy grupy.

Chciałbym aby dla reszty grup też wyświetlała się nazwa grupy zaraz nad obrazkiem grupy, czyli Moderator /obrazek/, VIP /obrazek/ itd. albo żeby wyświetlały się informacje o randze, co opisałem niżej*.

*Mam taki pomysł, żeby stworzyć rangi: Administrator, Moderator, Grafik, VIP, Użytkownik (te rangi będą miały nazwy i obrazki) i te rangi przypisać do danych grup, w ten sposób, aby obrazek rangi i nazwa rangi wyświetlał się zamiast obrazka grupy i nazwy grupy pod awatarem, czyli zamiast:

...a wy Pragnienie™

admin.gif

Było to, co przypiszę do rangi, czyli:

Administrator

/obrazek rangi Administrator/

itd.

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg

• Manager

Nie ma takiej modyfikacji. Jedyne, co możesz zrobić, to pogrzebać w plikach i to zmienić. Plik: admin/sources/base/core.php :bounce:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager

Nie wiem, co uważasz za rangę, a co za grupę. Mam nadzieję, że to samo, to ja, a więc :bounce: ranga jest zależna od ilości postów, nie od grupy ( jak to było w phpBB ).

U mnie nazywa się to tytuł.

---

• Manager

No to w bicie zamiast zmiennej tytuł użyj:

<if test="$idgrupyusera == X">
to jest jakis tytul...
</if>

Oczywiście $idgrupyusera to tylko przykład, nie zaglądałem do tego bitu ( userInfoPane ), by to sprawdzić, ale nie powinno być trudne. Pewnie będzie $author['member_group_id'] lub coś zbliżonego.

---

• Manager

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.