Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Więc naprawdę powoli mam jak najgorsze zdanie na temat IPB - niezoptymalizowany zasobożerny bubel :P.

Dziwne, że tylko u Ciebie się tak dzieje. Próbowałeś performance mode włączyć i dopiero wtedy badać load? Możesz masz jakiś dodatek zasobożerny?

IPS nic a nic nie napisał o tym?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Dziwne, że tylko u Ciebie się tak dzieje. Próbowałeś performance mode włączyć i dopiero wtedy badać load? Możesz masz jakiś dodatek zasobożerny?

IPS nic a nic nie napisał o tym?

Nie tylko u mnie tak się dzieje - przecież na forum IPS połowa postów to skargi na wysoki load :P I to nie jest kwestia zasobów tylko skoków loadu. On przeważnie jest poniże 0,6, ale chwile, gdy skacze powyżej 50, zapychając serwer. Na początku myślałem, że to Minerva Seo, ale ją odinstalowałem i działo się to samo. Teraz jest CSeo na pokładzie i nadal zmian nie widać.

Bazy są zoptymalizowane, pozakładane indeksy itp. Już samo to, że przy instalacji IPB nie robi indeksów o czymś świadczy...

Edytowane przez eber

Prowadzę Rap Forum

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Przeglądam bazę, co do której już się pogodziłem, że nic się nie da zrobić, ponieważ są w niej znaki zapytania, ale

W tabeli ibf_topics jest taka wartość cache_sm blob BINARY. I teraz pytanie - za co odpowiada cache_sm? I czy mogę wyczyścić jego zawartość? Chcę to wyczyścić, bo widzę, że te wpisy są odpowiedzialne za wagę mojej bazy. Po kilkaset linii tekstu przy każdym temacie.

Edytowane przez eber

Prowadzę Rap Forum

Opublikowano

Nadal nie działa. Wpisy w dumpie wyglądają tak:

No ja za mĂłj rozmiar 46 da?em 150 z? wi?c nawet jak i fejki to zadowolony jestem ;d
up Palladino, a co do Raula to zajebi?cie, ?e na ?awce siad? - nie reprezentuje on sob? niczego, za co mia?by gra? w 1. sk?adzie. On tylko klaska? umie - ZERO szybko??i, chocia? waleczny to jest fchuj.

Prowadzę Rap Forum

• Manager
Opublikowano

to tajemnica s?u?bowa  :wink:[/quote]<br />\n<br />\n[quote name=\'Nestea-88\']a ja w dwa tygodnie 5 stowek

Taki zrzut - już z ? więc, zrzut do bani mi wysłałeś do testów

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.