Skocz do zawartości

Ipoints problem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość xDanielxmc
Opublikowano (edytowane)

Szybki edit : Teraz zainstalowałem i gdy wchodzę w menu w Ipoints pisze : Error: iPoints Access Denied.

Edytowane przez xDanielxmc
  • Manager
Opublikowano

Mamy Cię uczyć obsługi tej aplikacji czy jak? Bo nie rozumiem..

Kurde, to są tematy w których kompletnie nie wiem, co pisać - nie znasz angielskiego, bierzesz się za coś, czego i tak samodzielnie nie zrobisz. Dlaczego nie wgrasz naszego spolszczenia ( chyba jest w plikowni ), a tylko się tak męczysz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość xDanielxmc
Opublikowano (edytowane)

Bo gdy wgrywam spolszczenie to pisze, że id pliku jest nie prawidłowe.

Odmowa dostępu Ipoints - rozumiem, ale nie wiem co z tym zrobić.

Gość xDanielxmc
Opublikowano

Dawi.. problem jest jasno opisany. Gdy wchodzę w Ipoints ( w górnym menu na głównej stronie forum ) to pisze :

Odmowa dostępu Ipoints "

Tak więc moje pytanie brzmi : Co z tym zrobić, aby działało to poprawnie ?

Gość xDanielxmc
Opublikowano

Nie chcę tworzyć nowego tematu bo i tak niezły bałagan tu narobiłem. To była wersja Ipoints 3.0.1. Odinstalowałem ją i zainstalowałem wersję 3.0.2 Klikając w ACP Aplikacje po czym wybierając Ipoitns przenosi mnie na główną strone ACp. Na stronie głównej forum także, gdy wybieram Ipoints przenosi mnie na główną stronę forum.

Co się dzieje ?

Opublikowano

miałam podobny problem z inną modyfikacją, ale założę się, że Twój problem tkwi w niewłaściwie uploadowanych plikach z katalogu modyfikacji.

upload/public/style_images/master/pionts

a czy wgrałeś to samo na tej zasadzie

upload/public/style_images/twój skin/pionts

?

Gość xDanielxmc
Opublikowano

Dawid już potrafię zainstalować i moderować Ipoints. Wszystko grało ( na starym forum ) Teraz gdy jest stara baza danych wgrana postanowiłe mod nowa zainstalować Ipoints i w momencie, gdy chcę wejść w jakiś temat pisze :

Fatal error: Call to undefined method skin_global_8::member_points() in /home/gramyhsm/domains/gramy.hsms.pl/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1373) : eval()'d code on line 801

Gość xDanielxmc
Opublikowano

A co teraz nie gra? ... wchodząc w górnym menu forum w Ipoints

Fatal error: Call to a member function home() on a non-object in /home/gramyhsm/domains/gramy.hsms.pl/public_html/admin/applications_addon/other/points/modules_public/points/points.php on line 131

• Manager
Opublikowano

Poleciłem, byś poczytaj o tym typie błędu. Dlaczego jesteś taki jakiś nie wiem? Gdybyś przeczytał to byś wiedział, że trzeba zmienić chmody na folder cache/ i wszystko wewnątrz, a potem odświeżyć wszystkie skiny narzędziami nr 3 i 1 w menu narzędzi do skinów.

---

Gość xDanielxmc
Opublikowano

Bo to już mnie zaczyna dołować. Na dawnych forum Ipoints działało świetnie - za to miałem problemy z uploadem bazy danych. Teraz kiedy baza danych się wczytała, mam problemy z ipoints.

Bug nr. 1

Gdy wchodzę w MENU Ipoints w górnym menu forum występuje komunikat :

Fatal error: Call to a member function home() on a non-object in /home/gramyhsm/domains/gramy.hsms.pl/public_html/admin/applications_addon/other/points/modules_public/points/points.php on line 131

Bug nr.2

Gdy wchodzę w jakiś temat po przebudowaniu skinu występuje komunikat :

Fatal error: Call to undefined method skin_global_10::member_points() in /home/gramyhsm/domains/gramy.hsms.pl/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1373) : eval()'d code on line 801

Chciałbym zaznaczyć, że tylko na przebudowanym skinie występuje bug nr. 2

Zaczyna to już mnie irytować. Oczywiście przeszukałem wasze forum i wiem, że Cache ma być na 777 ( cala zawartość ) Problem tkwi w tym iż cache ma taki chmody.

• Manager
Opublikowano

Odinstaluj i zainstaluj ponownie.

Z niewiadomych przyczyn nie są dodawane nowe bity do skinów.

Widzę, że masz wersję 3.0.5, więc problem ze starą wersją to to nie jest.

---

Gość xDanielxmc
Opublikowano (edytowane)

Nadal to samo. Nie mam zielonego pojęcia co może się dziać. W.w. bugi nadal wystepują.

Linia 131 points.php wygląda następująco :

$this->template = $this->registry->getClass('output')->getTemplate('points')->home($member,$content);

Gość xDanielxmc
Opublikowano

Ma ktoś jakieś pomysły ? ;// szkoda mi czasu, bo nie mogę się z tym cały dzień uporać.

Gość xDanielxmc
Opublikowano

Wątpię, aby ktoś prócz ciebie znał tu odpowiedź na moje pytanie. Jeżeli ty nie znasz to klapa - powiedz, a zainstaluję nowe forum. bo widzocznie po uploadzie bazy danych nie mogę.

• Manager
Opublikowano

Nie tragizuj z tą instalacją na nowo przez jakiegoś modzika. Widocznie nie jest Ci dany. :P A poważniej mówiąc to nie znam rozwiązania innego, jak podawane wcześniej i tego będę się trzymać.

---

Gość xDanielxmc
Opublikowano

Chmody mam poustawiane tak jak do instalacji - to co trzeba na 777 to jest -

Ipoints już instalowałem i wszystko grało, tylko teraz coś się tegoci i nie wiem jak to rozwiązać.

Nie mogę w chodzić do tematów po PRZEBUDOWIE SKINA, a w menu po prostu po wgraniu owego modułu.

• Manager
Opublikowano

Nie mogę w chodzić do tematów po PRZEBUDOWIE SKINA, a w menu po prostu po wgraniu owego modułu.

Przebudowa przebudową, pisałem o narzędziach nr 1 i 3. A drugiego zdania nie rozumiem.

---