Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: phpBB 3 -> ipBoard 3.0 Problem z załącznikami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż przekonwertowałem całe swoje forum, i niby wszystko ładnie pięknie poszło, tylko jedyne co jest nie tak, to to iż nie ma w postach załączników. W dodatku jak w ACP biorę Fora i np. Attachments Stats, to mam załączniki, ale jak klikam na jakiś wyskakuje mi błąd "[#10173] Nie możemy znaleźć załącznika, który próbujesz zobaczyć.. ". Jest tak na wszystkich jpg'ach, a na niektórych rar'ach wywala mnie do strony głównej forum, albo co dziwne załącznik jest, ale w takim wypadku w poście mam coś a'la "post-1-1234439175_thumb.png". W converterze pisało że wszystko poszło pomyślnie. Co może być tego przyczyną?

• Manager

Witam,

przebudowałeś zawartość postów? Wg mnie tego nie zrobiłeś i musisz to koniecznie wykonać. Inaczej tak zostanie, a tego byśmy nie chcieli. :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Yhy. Zrobiłem to teraz. To znaczy od początku przekonwertowałem posty i załączniki, potem przebudowałem tematy, posty, załączniki i miniaturki załączników. Jedyny postęp jaki mam w tej chwili to to iż tam gdzie powinny być zdjęcia to mam "

Załączone grafiki

* Załączona grafika

* Załączona grafika

"

Hmm, dawałem właśnie bez "/" na końcu. Od początku ;/ Problem w tym że u mnie są niby te załączniki w folderze "uploads", ale są one domyślnie ukryte nie wiedzieć czemu. Początkowo myślałem że nic tam nie ma wchodząc przez total commandera, ale nie pomyślałem o ukrytych plikach. Potem jak wszedłem na ftpa przez DirectAdmina pliki się pokazały, no i ustawiłem w Total Commanderze żeby pokazywało ukryte pliki i proszę... pliki są tylko coś z nimi nie tak skoro na forum ich nie widać :P

W sensie że tam gdzie powinien być dajmy na to obrazek to jest napisane "Załączona grafika". Przy plikach rar np. Niby pisze mi że załącznik taki i taki, nawet rozmiar jest podany, ale jak klikam żeby pobrać to mi pisze że nie może znaleźć załącznika :P Co ciekawe (może to jakoś naprowadzi :P) Jeden jedyny plik rar, zrobił się w taki sposób że ładnie jest w poście wyświetlany i da się go normalnie pobrać.

• Manager

Wg mnie powinieneś spróbować wykonać konwersję w takiej kolejności:

phpBB 3 :P IP.Board 2.3.6 :P IP.Board 3.0.5

Bo być może konwerter jest uszkodzony/niesprawny i należałoby to zgłosić w trackerze IPSu.

---

Kurcze nie moge znaleźć jak przekonwertować ani na invsionpower, ani u wujka google ;/ Może ktoś poradzić jak to zrobić?

@edit: Ok, mam :P Mój błąd ze nie poszukałem tutaj ;P

Edytowane przez Broniu

Teraz mam problem innego pokroju. Po pierwsze po konwersji na ipboarda 2.3.6 zrobiły mi się krzaczki zamiast polskich znaków, a po drugie czemu w converterze na 3.0 nie mam opcji konwersji z ipBorada 2.3.6? Tylko z innego 3.0?

Dobra, to ten poprzedni problem już rozwiązany, tzn obydwa problemy :P Ale teraz mam nadzieje ostatni - mianowicie wszystkie posty mi się zrobiły zamiast przykładowo napisane przez "Broniu" to napisane przez "Gość_Broniu_*"... czy da się to jakoś naprawić?

Edytowane przez Broniu

• Manager

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

• Lubię to 1

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.