Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dodałem player radyjka na stronie który pozwala na odtwarzanie muzyki podczas przeglądania strony tak aby nie odświeżał się podczas przeglądania forum. dodałem pliczek o nazwie index.html

który zawiera kod:

<FRAMESET ROWS="*,55" border=0>
<FRAME NAME="strona" SRC="http://adrestwojejstrony.pl/index.php">
<FRAME NAME="radio" SRC="http://radyjko/data1/player/index.php" SCROLLING="no">
</FRAMESET>

w pozycji: FRAME NAME="strona" wpisałem adres swojej strony z index.php aby player dodał się na samym dole i poruszał się z przeglądarką

w pozycji: FRAME NAME="radio" wpisałem adres który pobiera radio

podczas dodawania i sprawdzania zauważyłem taką sprawę:

1. kiedy jestem na głównej stronie i wchodzę w jakikolwiek dział (jestem w tej samej karcie) to adres pozostaje ten sam czyli: www.moja-strona.pl i nic za tym adresem po "/" nic nie ma a jestem w dziale np teksty

2. jestem na głównej stronie, player gra wszystko okey ale kiedy otworze dział teksty w nowej karcie player znika ale adres juz jest poprawny czyli: www.moja-strona.pl/teksty

Jest jakiś sposób aby to dodać w forum, aby w żaden sposób nie kolidowało z pozycjonowaniem stron oraz wszystko w adresie przeglądarki miało ręce i nogi. Dodam ze nie chce tego dodawać na sztywno w bity skina.

Opublikowano

bo wtedy jak dodam radio na sztywno bedzie sie odswiezac wraz z stroną a radio nie bedzie cały czas grało i własnie na tym cały pic polega ze użytkownik moze słuchać radia przeglądając forum, a problem tyczy się adresów które opisałem wyzej. Mozesz odwiedzić forum i zobaczyć o co mi chodzi.

Opublikowano

no własnie nie szukałem, napisałem tutaj bo miałem nadzieję ze jakoś da rade wkomponować to w forum aby poprawnie wyświetlało adresy, bo jeśli dobrze mi się wydaje to ten pliczek który dodałem w głownym katalogu na serwerze "index.html" on staje się wtedy główną stroną ale jest jakoś połączony z pliczkiem forum index.php. Kolejne pytanie czy to ma jakiś wpływ na pozycjonowanie chodzi mi o google jak to rozpoznaje?